MAJSTORIJA ZA PAMĆENJE: Nenad Krstičić protiv TSC stigao do prvog gola u drugom mandatu na stadionu "Rajko Mitić"

M. B.

22. 08. 2021. u 20:58

SAVLADALI su crveno-beli, rezultatski izraženo, dosta lako TSC u subotu uveče (3:1), ali je veliko pitanje kako bi se razvijala utakmica da Nenad Krstičić samo četiri minuta posle gola Zeca nije vratio egal i tako pogurao svoje saigrače ka novoj prvenstvenoj pobedi.

МАЈСТОРИЈА ЗА ПАМЋЕЊЕ: Ненад Крстичић против ТСЦ стигао до првог гола у другом мандату на стадиону Рајко Митић

Foto M. Vukadinović

Povratnik u redove Crvene zvezde je, tako, "probio led" i otvorio, veruju svi u Ljutice Bogdana, novu golgetersku seriju.

- Zaista mi znači gol koji sam postigao, prvi u drugom mandatu. Imali smo rezultatski zaostatak, ali smo sve vreme napadali i stvarali šanse, a pogodak je došao kao plod dobre igre i posle sjajne akcije, kao i odlične asistencije Gajića. Sigurno da je ovo jedan od lepših pogodaka u mojoj karijeri, a uveren sam da ću ga dugo pamtiti, jer su golovi u crveno-belom dresu nešto posebno.

Za iskusnog vezistu od postignutog gola mnogo više vredi huk sa tribina najvećeg srpskog stadiona.

- Ono što me najviše raduje pored efektnog gola i pobede, jeste podatak da nas je na sedam utakmica na našem najvećem stadionu bodrilo 120.000 navijača. O njima ne treba previše trošiti reči, jednostavno su najbolji pred kojima sam ikada igrao. Neprestano nam daju podršku pesmom sa tribina i nije fraza da su stvarno naš dvanaesti igrač.

Veoma mi je drago to što je stadion ponovo pun, kao i što su i oni najmlađi navijači takođe uz nas, jer nam prenose njihovu energiju dole na teren.

Posle mršavog golgeterskog starta, crveno-beli su u poslednja dva meča postigli sedam golova.

- Iz meča u meč igramo sve bolje, podižemo polako formu za ono što nas očekuje u narednom periodu, kako u prvenstvu, tako i Evropi. Imamo kvalitetan tim, veliki broj dobrih pojedinaca koji mogu da naprave razliku u svakom trenutku. Dosta igrača poznajem iz prvog mandata, a neke sam znao lično odranije. Dejan Stanković svakodnevno radi sa nama na napretku u svim segmentima igre i smatram da se to moglo primetiti u pobedi protiv Kluža i juče protiv TSC.

Revanš u Rumuniji bi posle četiri lopte u mreži Kluža u prvom meču trebalo da predstavlja formalnost, ali Krstičić i ne pomišlja na opuštanje.

- Već smo govorili da uz navijače možemo sve, oni nam daju neprestanu podršku i znam da veruju u nas. Za nekoliko dana nas očekuje revanš meč plej-ofa za Ligu Evrope, imamo dobar rezultat iz prve utakmice, maksimalno smo fokusirani, stojimo čvrsto na zemlji i želimo da partijom u Rumuniji overimo dobru igru iz prvog meča, ali sigurno se nećemo opustiti - zaključio je iskusni vezista.

ŠUMUDIKA PROMENIO POLA TIMA

RIVAL Crvene zvezde u plej-ofu Lige Evrope, rumunski Kluž, zadržao je maksimalan učinak u prvenstvu savladavši Arđeš 1:0. Kontroverzni stručnjak na klupi prvaka Rumunije, Marijus Šumudika, uspeo je da prodrma ekipu promenivši gotovo polovinu startera iz Beograda. U timu Kluža u subotu nije bilo golmana Arlauskisa, kapitena Kamore, veziste Sigurjonsona i hrvatskog internacionalca, prvog špica tima - Debeljuha.

DIONI VEĆ BIVŠI?

FRANCUSKI napadač Lois Dioni je od dolaska na pozajmicu u Crvenu zvezdu postigao dva gola u Evropi, protiv Kairata i Šerifa, ali taj učinak verovatno neće biti dovoljan da se zadrži duže u Beogradu.

Prema saznanjima "Mocarta" na stadionu "Rajko Mitić" uveliko traže klub koji bi preuzeo Francuza na pozajmicu i tako rešio crveno-bele njegovih primanja, a činjenica da je blizu potpisa ugovora Rišairo Živković ukazuje na to da bi njegova minutaža u narednom periodu bila značajno manja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna