TRAGEDIJA U AVGANISTANU: Talentovani fudbaler pronađen mrtav u stajnom trapu aviona, pokušao da pobegne iz Kabula

Novosti online

19. 08. 2021. u 13:20

STRAŠNE scene već danima gledamo na aerodromu u glavnom gradu Avganistana. Nemir je nešto što preovladava na licima prisutnih ljudi, koji se nadaju da će se pronaći način da se što mirnije evakuišu iz epicentra dešavanja u Kabulu.

ТРАГЕДИЈА У АВГАНИСТАНУ:  Талентовани фудбалер пронађен мртав у стајном трапу авиона, покушао да побегне из Кабула

Foto: Fejsbuk

Međutim, u tom strahu videli smo i nekoliko tragičnih poteza poput onog kada se masa ljudi zakačila za avion američke vojske koja je u tom momentu poletala sa piste.

Svi oni su vrlo brzo popadali na zemlju, mnogi i poginuli, nakon što je avion uzleteo, a neki su bili smrskani nakon što je hidraulika aviona uradila svoje i uvukla točkove koji služe za sletanje na pistu.

Jedan od momaka koji je poginuo upravo tako što se zaglavio između gume aviona namenjene kočenju i stajnog trapa je mladi fudbaler Avganistana, Zaki Anvari, prenosi Dejli Miror, čiji su ostaci identifikovani po sletanju. Te vesti podelio je novinar Babag Tagvae.

- Veoma je tužno čuti da je jedan od mladih koji su pokušali da napuste Kabul tako što su se hvatali za gume za sletanje aviona pre nekoliko dana, mladi igrač Avganistana, Zaki Anvari - napisao je Tagvae.

Živeo je u Kabulu i bio je učenik srednje škole. Od 16. godine takmičio se u mlađim kategorijama avganistanske fudbalske selekcije, a njegovi prijatelji ne mogu da prežale da Zakija Anvarija više nema među njima. Otkriveno je da je poginuo tek kada je avion sleteo u Katar.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)