MINISTAR VULIN SA ČELNICIMA SUPERLIGE: Priprema se velika akcija na fudbalskim stadionima!

Novosti online

18. 08. 2021. u 17:13

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i direktor policije Vladimir Rebić sastali su se danas sa direktorom takmičenja Super lige Aleksandrom Pivićem.

МИНИСТАР ВУЛИН СА ЧЕЛНИЦИМА СУПЕРЛИГЕ: Припрема се велика акција на фудбалским стадионима!

FOTO: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

Razgovarali su o modelima saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova i Fudbalskog saveza Srbije, odnosno zajednice superligaša, kako bi se podigao nivo bezbednosti na sportskim priredbama.

Ministar Vulin je istakao da se pravila moraju primenjivati na isti način i prema svima i da ne mogu jedne pesme i uvrede da budu razlog za prekid utakmica, a druge da se ignorišu. Vulin je posebno naglasio da će insistirati na individualnoj odgovornosti pojedinaca koji svojim ponašanjem uzrokuju nasilje ili nedolično ponašanje na sportskim priredbama.

FOTO: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

- Nema kolektivne odgovornosti, od sada ćemo precizno izdvajati pojedince i nećemo dozvoliti da se sakrivaju iza klubova ili navijačkih grupa. Svako odgovara za svoje postupke, rekao je ministar Vulin.

Dogovoreno je da će pripadnici MUP-a Srbije, zajedno sa predstavnicima FSS-a, izvršiti proveru ispunjenosti infrastrukturnih kriterijuma sportskih objekata - stadiona, a posebno sisteme video nadzora koji prate dešavanja na tribinama.

FOTO: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

- Naši stadioni moraju postati mesta okupljanja porodica, a ne prostor za obračune narko-dilera, poručio je ministar Vulin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ANA IVANOVIĆ U BIKINIJU: Na plaži u dvodelnom kupaćem (FOTO)