KAKO JE MESIJEV DRES ZAVRŠIO U BAJERNOVOM MUZEJU? Zaslužan je veliki Gerd Miler i jedan njegov rekord koji je odolevao 40 godina (FOTO)

Novosti online

15. 08. 2021. u 16:54

FUDBALSKI gigant Gerd Miler, koji je preminuo u 75. godini od posledica Alchajmerove bolesti, dugo je držao jedan rekord - on je tokom kalendarske 1972. goine postigao 85 golova, a potukao ga je tek 2012. godine Leo Mesi sa 91 pogotkom.

КАКО ЈЕ МЕСИЈЕВ ДРЕС ЗАВРШИО У БАЈЕРНОВОМ МУЗЕЈУ? Заслужан је велики Герд Милер и један његов рекорд који је одолевао 40 година (ФОТО)

EPA/SCHNOERRER (L) JULIO MUNOZ (R)

Argentinac je po preuzimanju rekorda od legende načinio šmekerski potez poklonivši velikom "Bombarderu" potpisani dres u kome je to učinio.

Nemac je potpisani dres prosledio svom Bajernu i to je jedini eksponat u trofejnoj sali minhenskog kluba koji nije vezan za Bavarce.

Najubojitiji strelac u istoriji svetskog fudbala Gerd Miler dugo se borio protiv opake Alchajmerove bolesti a preminuo je u jednom staračkom domu nedaleko od Minhena.

Sa Bajernom i reprezentacijom Zapadne Nemačke osvojio je sve što se moglo osvojiti - Mundijal, Euro, tri Kupa šampiona, četiri Bundeslige...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna