MESI PREDSTAVLJEN U PARIZU: Moj san je Liga šampiona

Goran ČVOROVIĆ

11. 08. 2021. u 20:27

DOČEK koji mi je priređen u Parizu bio je višnja na torti. Pravo "ludilo"!

МЕСИ ПРЕДСТАВЉЕН У ПАРИЗУ: Мој сан је Лига шампиона

FOTO: AP/Tanjug

Tim rečima obratio se novi igrač PSŽ Lionel Mesi, zahvalivši se klubu i Parižanima na svemu što su mu priredili, juče na svojoj prvoj konferenciji za medije, uz predsednika kluba Nasera al Helaifija.

- Veoma sam srećan. Poznato je kako sam otišao pre nekoliko dana iz Barselone. Bilo je zaista teško, jer sam mnogo godina proveo tamo. Nije lako zamisliti promenu posle toliko vremena. Ali, čim sam došao, osetio sam se veoma zadovoljno, pun sam volje i entuzijazma da započnem sa treninzima. Jedva čekam sa se nađem sa saigračima i da započnemo novu etapu - poručio je Mesi, govoreći na španskom.

AL HELAIFI: ISTORIJSKI DAN

PREDSEDNIK PSŽ Naser al Helaifi nije krio zadovoljstvo.

- Ovo je neverovatan i istorijski dan, fantastičan za naš klub i za svet fudbala. Leo fudbal pretvara u magiju. Šokantno je videti koliko je Leo već doprineo finansijski klubu u poslednja tri dana. Nadam se samo da nam neće zbog toga zatražiti povišicu - našalio se prvi čovek kluba.

Novinare je zanimalo da li su poslednjih dana kod njega prevagnuli suze i tuga zbog odlaska iz Barselone, ili zadovoljstvo i radost zbog dolaska u Pariz.

- Sve što mi se dogodilo protekle nedelje bilo je veoma dirljivo. Ne zaboravljam, naravno sve što sam proživeo, ali moja porodica i ja smo veoma srećni što smo ovde - odgovorio je diplomatski šestostruki osvajač "Zlatne lopte".

Pitali su ga i kakav mu osećaj predstavlja to što će igrati uz Nejmara i Mbapea.

- Igraću sa najboljima i radujem se tome - glasio je Leov odgovor.

ODUŠEVLjENjE Pristalice Parižana/FOTO: AP/Tanjug

Odgovarajući na jedno od pitanja, osvrnuo se i na to koliko je njegov bivši saigrač iz Barselone Nejmar uticao na to da se odluči da dođe u Pariz.

- Jedna od motivacija je bio tim. Poznajem mnogo igrača, Nejmara, Paredesa, Di Mariju... Imao sam kontakt s nekima od njih ponekad, i to je imalo uticaja - priznao je Argentinac.

Rekao je i da je odmah kada su započeli pregovori o prelasku razgovarao s trenerom Poketinom:

- Dugo se poznajemo. Obojica smo Argentinci. To mnogo olakšava situaciju. Veoma smo bliski.

Novinare je zanimalo kada će odigrati prvi meč.

- Iskreno, ne znam - odgovorio je. - Dolazim s odmora, nisam igrao više od mesec dana, tek sam sreo trenera. Moraću svakako da se pripremim, i kad budem spreman, da zaigram. Nadam se da će to biti brzo, jedva čekam da izađem na teren.

Dodao je i da može da doprinese rezultatima tima, dajući svoj maksimum:

- San mi je da ponovo podignem trofej Lige šampiona i to ćemo pokušati da uradimo.

Naravno, jedno od pitanja je bilo i da li bi hteo da se s novim timom sretne s Barselonom u Ligi šampiona, a odgovor je mnoge iznenadio:

- Navijači me poznaju i znaju da želim da pobeđujem. Ne znam da li ćemo se sresti. Bilo bi veoma zanimljivo igrati kod kuće, ali u drugom dresu. Ali, to je fudbal.

Na kraju, i reč dve o Parizu.

- Došao sam u fantastičan grad. Nadam se da će se moja porodica brzo adaptirati. Za mene je ovo novo iskustvo, ali spreman sam - istakao je Argentinac.

Sve se završilo aplauzom iz sale i povicima "Mesi, Mesi..."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA NEMAČKE NEMA DILEMU: Evo koju ekipu vidi kao osvajača Lige šampiona