MARINA MALJKOVIĆ: Devojke su dale sve od sebe, želele su da se sve završi na najbolji mogući način

Tanjug

07. 08. 2021. u 14:25

KOŠARAKŠICE Srbije zauzele su četvrto mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto su poražene od Francuske sa 91:76 u meču za bronzanu medalju. Utiske je iznela selektorka Marina Maljkovića.

МАРИНА МАЉКОВИЋ: Девојке су дале све од себе, желеле су да се све заврши на најбољи могући начин

FOTO: AP/Tanjug

Ona je istakla da je ništa od Francuske nije iznenadilo.

- Definitivno se videlo kakvu smo ekipu pobedili u Valensiji. Ne samo njih, već i Belgiju. Ništa nas nije iznenadilo. Mi danas nismo mogli. One su imale šuterski dan kao nikad - izjavila je Marina Maljković.

Navela je da je naš rival jedna čekao utakmicu kako bi se revanširao Srbiji za poraz u finalu EP.

- To meni nije bilo veliko iznenađenje. Zaslužili su ovu pobedu. Treba da kažemo stvari onekve kakve jesu. Jedva su čekali ovu utakmicu, jedva su čekali samo nama da se revanširaju. Uporedite njihovu jučerašnju utakmicu protiv Japana i ovu sada. Jednostavno, to je bila ludačka energija da se pobedimo mi. Na kraju krajeva, nakon toliko godina i svih onih važnih utakmica, bez ikakvog alibija, na red je došlo i ovo. To je život - rekla je Maljković srpskim izveštačima u Tokiju.

Ona je prokomentarisala i oproštaj Sonje Vasić i Jelene Bruks.

- Teško je, ali već sutra ne treba da bude teško jer smo toliko toga dali. Svi znate šta je ova generacija uradila i svi smo želeli da završe na najbolji mogući način, sa dve medalje. Ali, morate biti svesni da je tempo ovog leta bio potpuno nov za nas i ekstremno težak. Budite sigurni da je svaka dala sve. Videli ste, popadale su na kraju. Nije više bilo snage ni za šta - istakla je Maljković.

Podsetimo, u meču za zlatnu medalju igraće SAD i Japan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba