SRBIJA OSTALA BEZ BRONZE: Francuska bolja od naših košarkašica u meču za treće mesto na OI

Č. V.

07. 08. 2021. u 08:20 >> 10:46

KOŠARKAŠICE Srbije nisu uspele da osvoje bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto su poražene od Francuske sa 91:76.

СРБИЈА ОСТАЛА БЕЗ БРОНЗЕ: Француска боља од наших кошаркашица у мечу за треће место на ОИ

Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Ipak, našim devojkama ne treba ništa zameriti, borile su se kao i uvek tokom celog turnira. Niko nije više od njih želeo da obraduje još jednom naciju i donese kuću novu medalju.

Jedna sjajna generacija nas je toliko puta učinila ponosnim u poslednje vreme da im se nema šta prigovoriti.

Naša najbolja košarkašica Sonja Vasić odigrala je svoj poslednji meč u karijeri. Takođe, za reprezentaciju više neće igrati kapiten Jelena Bruks.

Što se ove utakmice tiče Francuska je bila bolji rival i zasluženo je slavila i osvojila bronzano odličje.

Prvo poluvreme bilo je gotovo izjednačeno, naš rival je na veći odmor otišao sa prednošću od tri poena 43:40. Ipak, po povratku na teren Francuska je krenula da pogađa sve s polja i razlika je konstantno rasla.

Pokušale su naše lavice da se vrate tokom poslednjeg perioda, spustile su ralziku na jednocifrenu, no vremena za preokret nije bilo, pa se tako Francuska revanširala Srbiji za poraz u finalu Evropskog prvenstva.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Gebi Vilijams sa 17 poena, pratila ju je Enden Mijem sa 16. U našoj selekciji najbolja je bila Ivon Anderson sa 24 poena, dok je Jelena Bruks dodala 14.

ČETVRTA ČETVRTINA: Srbija - Francuska 76:91

76:91 - Poslenji koš na ovom meču postugla je Žoanes.

76:88 - Trebala nam je brza trojka i postigla ju je Nevena Jovanović, ali vratila je Vilijams i stavila tačku na ovaj meč.

73:85 - Trojku je pogodila Žoanes na 1:41 do kraja. Tajm-aut je zatražila Marina Maljković.

71:82 - Ponovo Franucksa ide na dvocifrenu prednost. Srbija je sve dalje od bronzane madnje.

71:80 - Seriju Srbije prekinula je Duše polaganjem u poslednjoj sekundi napada. Do kraja utakmice ostalo je još tri minuta.

69:78 - Lep flouter je pogodila Ivon Anderson i spustila razliku na jednocifrenu posle dužeg vremena.

FOTO: AP/Tanjug

67:78 - Bude se naše košarkašice. Sonja je odlučila da uzme stvari u svoje ruke. Ponovo je došla do situacije 2+1 i opet je upisala tri poena.

64:78 - Lep prodor Tine Krajišnik završen je polaganjem našeg centra. Potom je nakon dobre odbrane usledio koš uz prekršaj Sonje Vasić. Pogodila je i dodatno bacanje.

59:76 - Sve pogađaju Francuskinje. Vilijams je pogodila novu, ukupno 11 trojku za Francusku.

59:73 - Razvukao je rival odbranu Srbije i to je iskoristila Duše koja je ostala sama u uglu i pogodila trojku.

57:70 - Francuska je bolje otvorila i poslednji period. Ostaje nada da naše devojke imaju snage da naprave preokret kao protiv Kine u četvrtfinalu.

TREĆA ČETVRTINA: Srbija - Francuska 56:67

56:67 - Završene su tri četvrtine i pred Srbijom je težak zadatak da preokrene i dođe do bronzane medalje.

54:65 - Ide Francuska prvi put na dvocifrenu prednost. Moraće izabranice Marine Maljković što pre da pronađu način da se vrate u igru.

52:60 - Fotu u ovim trenucima muči odbranu Srbije, dok naše devojke nemaju mnogo rešenja u napadu, do poena uglavnom dolaze sa linije penala.

51:58 - Nikako da Srbija pređe u vođstvo, trojku je pogodila Fotu, dok je Tina Krajišnik bila polovična sa linije penala.

FOTO: AP/Tanjug

50:53 - U seriji je Jelena Bruks. Pogađa koš rivalki na razne načine. Inače, promašila je prvo slobodno bacanje na turniru.

47:53 - Kad je potrebno tu je kapiten. Jelena Bruks je pogodila za tri poena, ali na drugoj strani Mišel je bila precizna dva puta zaredom za dva poena.

42:46 - Baš kao i na početku meča i i sada je Ana Dabović postigla prve poene za našu selekciju.

40:46 - Drugo poluvreme počinje trojkom Vilijams. Ne sme Srbija da dozvoli rivalu da napravi osetniju razliku.

DRUGA ČETVRTINA: Srbija - Francuska 40:43

40:43 - Fotu je kaznila našu ne baš dobru odbranu trojkom i to je poslednji koš u prvom poluvremenu.

38:38 - U dobrom momentumu je Ivon Anderson koja sada pogađa sve i glavna je poluga naše selekcije u napadu. Francuska je zatražila tajm-aut ne bi li prekinula seriju plejmejkera Francuske.

32:36 - Ivon Anderson je poentirala nakon odličnog prodora. Ipak, potom nas je kaznila Mijem koja je pogodila šut uz faul, no slobodno bacanje nije realizovala.

28:32 - Preko tri i po minuta naša selekcija je bila bez poena, to je prekinula Anđela Dugalić.

26:28 - Izjednačena utakmica u Tokiju, svi su izgledi da će biti neizvesno do kraja utakmice, a naša selekcija za sada nema rešenja za Grudu koja je do sada postigla 12 poena.

25:23 - Francuska je serijom 4:0 počela drugu četvrtinu. Seriju je brzo pogotkom prekinula Anderson.

PRVA ČETVRTINA: Srbija - Francuska 23:19

23:19 - Naše devojke su odigrale dobar prvi period i u prednosti su nakon uvodnih 10 minuta utakmice za treće mesto na Olimpijskim igrama.

21:17 - Seriju Srbije od 9:0 prekinula je Šatero pogotkom za tri poena. Na drugoj strani precizna sa poludistance bila je Nevena Jovanović.

17:14 - Sjajnu odbranu odigrale su izabranice Marine Maljković i iz toga je proistekao dobar napad koji je završen trojom Jelene Bruks, što je nateralo selektorku Francukse da zatraži prvi tajm-aut na utakmici.

10:14 - Prva trojka za Srbiju, precizna van linije 6,75 bila je Sonja Vasić. Potom se serija nastavila, pogodile su Francuskinje, a onda naše košarkašice još jednu, uradila je to Jelena Bruks.

Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

4:5 - Gruda je bila precizna sa poludistance, ali je na drugoj strani uzvratila Dabovićeva koja je za sada jedini strelac za našu selekciju.

2:3 - Mijem je bile precizna za tri poena i to je prvi koš Francuske na utakmici za bronzano odličje na OI.

2:0 - Srbija je prva postigla koš na utakmici, uradila je to Ana Dabović posle sjajnog prodora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

NEVALJALA SIRA! Ćerka Luisa Enrikea prešla sa jednog na drugog reprezentativca Španije