DVA BASKETA DO ZLATA! Majstorović: "Ne krijemo ambicije, plan je da pobeđujemo do kraja"

V. PRERADOVIĆ

26. 07. 2021. u 20:01

SRPSKA basketaška kaznena ekspedicija plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju, kolo pre kraja preliminarne runde.

ДВА БАСКЕТА ДО ЗЛАТА! Мајсторовић: Не кријемо амбиције, план је да побеђујемо до краја

FOTO: Tanjug

Trećeg takmičarskog dana, još dve selekcije našle su se na meniju favorita za zlatnu medalju.

Peta i ubrzo potom šesta pobeda u dosadašnjih šest mečeva, ostvarene su protiv Japana (21:11) i Letonije (22:16). U duelu sa domaćinom, koji je trijumfom nad Belgijom poslao poruku da može da predstavlja pretnju, najefikasniji je bio najbolji svetski basketaš Dušan Domović Bulut sa sedam poena, Dejan Majstorović je postigao šest, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić po četiri.

Usledio je olimpijski derbi, susret do tog trenutka dva prvoplasirana tima na tabeli. Letonci su dugo odolevali, stari rivali smenjivali su se u vođstvu unutar margine od dva poena razlike. Lidersku palicu u ovom meču od Buluta je preuzeo Majstorović, koji je majstorskom igrom slomio otpor izuzetno tvrdih Letonaca. Duel je završio sa 11 poena, Bulut je postigao pet, Vasić i Ratkov po tri.

- Sa Letoncima je uvek težak i naporan basket, igraju veoma čvrsto - dobro je znao Majstorović šta ih čeka u "Aomi urban sports parku", gde su basketaše bodrili predsednik OKS Božidar Maljković, potpredsednik Žarko Zečević i generalni sekretar Đorđe Višacki.

- Naš plan je bio da budemo na jednom od prva dva mesta u grupi kako bismo igrali utakmicu manje. Plan je, naravno, da pobedimo u polufinalu i finalu, ne krijemo svoje ambicije. Sve se više i bolje upoznajemo na terenu, odlično se razumemo i mislim da kao ekipa funkcionišemo na pravi način.

Sutrašnji duel sa Rusijom u poslednjem kolu preliminarne runde (11.00) ne utiče na plasman Srbije, koja je već obezbedila ulazak u polufinale sa prve pozicije. U meču za olimpijsku medalju, koji je na programu u sredu, igraće sa boljim iz duela četvrtoplasirane i petoplasirane selekcije. Tim koji završi na drugom mestu u polufinalu se sastaje sa pobednikom meča trećeplasirane i šestoplasirane ekipe.

- Najvažnije je da smo u polufinalu - rekao je Bulut posle šestog trijumfa na olimpijskom turniru.

- Ova ekipa je tek dva meseca zajedno, polako se uigravamo. Pre toga smo bili rivali, sada igramo zajedno. Idemo da pobedimo sve do kraja...

Bulut je već G.O.A.T.

DOMINANTAN nastup Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju i njenog najboljeg igrača Dušana Domovića Buluta, privukao je pažnju reportera "Njujork tajmsa" Endrjua Keha.

- Basket 3x3 je novi sport, ali već ima svog G.O.A.T - konstatuje Keh da je prvorangirani basketaš sveta najbolji u kratkoj istoriji ovog sporta.
Tvrdnju potkrepljuje podatkom da je Srbija osvojila četiri od dosadašnjih šest svetskih prvenstava u basketu 3x3.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024