MIKEC NAKON SREBRA: Nisam svestan uspeha, samo mi je olimpijska medalja nedostajala, više ne!

Novosti online

24. 07. 2021. u 10:25

SRBIJU je prvom medaljom na Olimpijskim igrama obradovao Damir Mikec.

МИКЕЦ НАКОН СРЕБРА: Нисам свестан успеха, само ми је олимпијска медаља недостајала, више не!

FOTO: OKS

Upucao je Mikec srebrnu medalju u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara, to je ujedno bila prva medalja za našu zemlju. 

Na svojim 4. Igrama u karijeri Mikec je uspeo da se domogne medalje koja mu je dugo bila cilj i koja mu je jedina falila u karijeri.

– Još nisam svestan uspeha. Oduvek mi je bila želja da kompletiram medalje sa svih takmičenja, samo je nedostajala olimpijska. Više ne nedostaje. Iz 4. puta sam uspeo da je osvojim. Verovao sam u sebe. Dobro sam počeo meč, posle sam se malo mučio. Sreća me je pogledala. Ušao sam u finale u kojem sam ispravio sve greške. Svi finalisti su bili izvanredni, ali sam se bazirao samo na svoj zadatak. Prvi metak je bio dobar, a nakon toga lošiji, ali sam uspeo da se konsolidujem. Nakon greške sam rekao sebi, “Damire, ovo je ti je poslednja greška. Od sada samo u centar”. Smirio sam puls, i uspeo da izborim srebro. Hvala mojoj porodici, posebno mom treneru Goranu Mikecu, kao i psihologu. Drago mi je da sam probio led na početku Igara i što sam dao vetar u leđa kolegama olimpijcima koje ću svim srcem bodriti. Nemam puno vremena za slavlje, za tri dana opet izlazim na vatrenu liniju, gde ću nastupati u miksu sa Zoranom Arunović – rekao je Mikec za sajt OKS po osvajanju medalje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)