SRPSKI SPORTISTI KREĆU U POHOD NA MEDALJE NA OI: Prvog dana igra Đoković, basketaši, takmiče se veslači, strelci...

Novosti online

23. 07. 2021. u 19:03

OLIMPIJSKE igre, 32. po redu su svečano otvorene, a već prvog dana (neka takmičenja već počela) brojni naši sportisti će se naći na pozorinici.

СРПСКИ СПОРТИСТИ КРЕЋУ У ПОХОД НА МЕДАЉЕ НА ОИ: Првог дана игра Ђоковић, баскеташи, такмиче се веслачи, стрелци...

Foto: AP

Kompletna satnica nastupa srpskih sportista prvog dana na Olimpijskim igrama

Bez ikakve dileme najviše pažnje izaziva nastup Novaka Đokovića koji će na startu takmičenja igrati protiv Bolivijca Uga Delijena (139. na ATP listi). Njihov meč je četvrti na centralnom terenu i oni bi na terenu trebalo da se nađu oko 10 sati.

Od tenisera na terenu će se naći i Miomir Kecmanović, Nina Stojanović i Aleksandra Krunić.

Nina Stojanović će protiv Nao Hibino igrati od 04.00, jer otvara program na terenu broj četiri. Duel Miomira Kecmanovića i Kamila Majhšaka krenuće oko 07.00 sati i biće treći po redu na terenu sedam, dok će Aleksandra Krunić i Nina Stojanović u dubulu igrati oko 10 sati protiv kineskog tandema Džaksuan Jang - Jifan Ksu.

U veslanju takmičiti dvojac bez kormilara Miloš Vasić - Martin Mačković. Oni bi trebalo da se trkaju od 03.20 časova.

Vasić i Mačković/Foto VSS

Na svakim Olimpijskim igrama se od strelaca očekuje barem jedna medalja, pa je tako i sada. Prvog dana će nastupiti Andrea Arsović, Sanja Vukašinović i Damir Mikec. Andrea i Sanja će pucati u kvalifikacijama od 01.30 po našem vremenu u disciplini "Vazdušna puška sa 10 metara", a Mikec u kvalifikacijama od 06.00 sa 10 metara iz vazdušnog pištolja.

Stonoteniseri Žolt Pete i Dimitrije Levajac kreću preliminarnu rundu u singlu od 02.00 po našem vremenu. Prva runda će se održavati od 07.15.

Plivači će se takođe naći u bazenu. Anja Crevar (400 metara mešovito) i Čaba Silađi (100 metara prsno). Oboje bi trebalo sa takmičenjem da počnu oko 12 sati.

Džudistkinja Milica Nikolić će na borilište od 04.00 po našem vremenu u kategoriji do 48 kilograma.

Treba reći da se će prvog dana takmičiti i basketaši od kojih se mnogo očekuje. Oni će u igri tri na tri sa utakmicama krenuti od 04.35. Najpre će odmeriti snage sa Kinom, a potom i Holandijom.

Foto: Nebojsa Parausic

Naš nacionalni tim čine najbolji igrač sveta Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić, dok su rezerve Marko Savić i Stefan Kojić. Selektor je Goran Vojkić.

Uzbuđenje kreće već od prvog dana. Nama ostaje da navijamo za naše sportiste i da se nadamo da će nas već prvog dana najveće sportske smotre obradovati sa medaljama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina