ODBOJKAŠICE OBEĆAVAJU MAKSIMUM: Hoćemo još sjajnije postolje u Tokiju

S. K.

22. 07. 2021. u 22:07

JELENA Blagojević uvek odiše vedrinom i pozitivnom energijom.

ОДБОЈКАШИЦЕ ОБЕЋАВАЈУ МАКСИМУМ: Хоћемо још сјајније постоље у Токију

FOTO: M. Vukadinović

 Iskusna odbojkašica ne krije radost što će posle Londona 2012, ponovo učestvovati na Igrama i nada se da će joj Tokio biti mnogo srećniji od britanske prestonice.

- Ta 2012. u Londonu bila je toliko nesrećna, zbog brojnih povreda, ali i važna, jer se nešto i naučilo, zato što se posle toga krenulo sa uspesima i rezultatima. Sledeće Igre u Riju bili su uspešne, bile smo srebrne - naglašava Blagojevićeva, koja je sa drugarica juče ušla u Olimpijsko selo.

Kapitenka poljske Rešovije podvlači da je posebna osećaj biti deo Olimpijskih igara:

- Neke želje i snovi koje sam imala kao da dete ostvaruju se. Predstavljati zemlju na Igrama sigurno je ponos i čast.

Ambicije Srpkinje su najviše, jer imaju priliku da objedine sve tri titule:

- Kao aktuelne svetske i evropske prvakinje, sigurno je da smo došle da osvojimo medalju.

Tačno je da su tu Kina, SAD, Brazil, sve su to dobre ekipe. Ipak, uvek govorim da bi trebalo da gledamo nas i naši stranu terena. Dva meseca smo jako trenirale. Došle smo u Tokio da prikažemo najbolju igru. Da li će to biti dovoljno u datom momentu, videćemo. Ali, uvek idemo da se borimo.

Srpkinje su u pripremnom periodu odigrale samo tri pripremna meča sa Italijom.

- Lane smo se okupile na mesec dana i nismo odigrale nijednu utakmicu. Zbog korone i ta tri susreta su dosta značila. Imale smo više treninga, igrale između sebe... Protiv Italije smo, koja je takođe kandidat za medalju, mogle da vidimo gde smo - kaže Jelena.

Blagojevićeva smatra da grupe na olimpijskom turniru ne mogu da se dele na lakše i teže:

- Svaki turnir, svaka utakmica je priča za sebe. Moramo da pružimo maksimum. Otvaramo turnir sa Dominikanom, koja je nezgodna i uvek igra dobro protiv nas. Posle idu Brazil, Japan, koji kao domaćin hoće da pokaže više. Grupa je teška, ali najviše zavisi od nas. Za ovo smo trenirale, želimo da se pokažemo i verujem da neće biti problema.

Ključni meč je četvrtfinalni:

- Najbitnija utakmica. Ili ideš dalje ili ostaješ tu. Moramo svaku utakmicu da koristimo kao trening i dobru pripremu, nadamo se za utakmice za medalju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)