PARTIZAN SLAVIO PROTIV DUNAJSKE STREDE: Marković doneo trijumf, crno-beli propustili veliki broj prilika (VIDEO)

Č. V.

22. 07. 2021. u 20:17 >> 22:53

FUDBALERI Partizana pobedili su Dunajsku Stredu sa 1:0 u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu konferencija.

ПАРТИЗАН СЛАВИО ПРОТИВ ДУНАЈСКЕ СТРЕДЕ: Марковић донео тријумф, црно-бели пропустили велики број прилика (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Jedini gol na utakmici bio je delo Lazara Markovića koji je odigrao odličan meč. Krilni napadač je golmana gostiju Jedličku savladao u 19. minutu.

Crno-beli su zaslužili da slave ubedljivije, ali realizacija je izostala. Ispromašivali su se igrači domaćeg tima, posebno Rikardo Gomeš.

Drugo poluvreme bilo je sa manje uzbuđenja. Gosti su se malo oslobodili pritiska, no nijednom tokom utakmice nisu uspeli ozbiljnije da zaprete Vladimiru Stojkoviću, tako da je odbrana Partizana opet bila na visini zadatka.

Klub iz Humske u prva dva zvanična meča u novoj sezoni nije primio gol (pobedio Proleter 4:0 u prvom kolu Superlige Srbije). Aleksandra Stanojevića može da raduje to što ni Novosađani, a ni klub iz Slovačke nije stvorio ozbiljnu šansu njegovoj ekipi.

DOBAR Sinišia Saničanin u duelu sa jednim igračem Dunajske Strede/FOTO: M. Vukadinović

Revašn meč ovih rivala na programu je narednog četvrtka, odnosto 29. jula u 20.45.

Sastavi:

Partizan (4-2-3-1): Stojković - Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Jojić, Zđelar - Marković, Pantić, Jović - Rikardo.

Dunajska Streda (5-3-2): Jedlička - Vera, Kružlijak, Beskorovanji, Bruneti, Momu - Fabri, Šefer, Balić - Divković, Taivo.

DRUGO POLUVREME: Partizan - Dunajska Streda 1:0

90+1. MINUT - Nema mnogo uzbuđenja od kada je Partizan propustio priliku preko Natha i Rikarda.

79. MINUT - Gosti pokušavaju da zaprete. Uputili su dva udarca iz daljine, ali nijedan nije bio ni blizu opasan po kapitena crno-belih.

72. MINUT - Nova dobra prilika za domaće. Rezervista Bibras Natho je dobro šutirao, uspeo je to krajnjim naporom da zaustavi Jedlička, u nastavku akcije je probao i Rikardo, no od svega izabranici Aleksandra Stanojevića su dobili samo korner.

70. MINUT - Oslobodili su se gosti malo pritiska Partizana. Ipak, opasnosti po Stojkovića nema.

ODLIČAN Lazar Marković okružen igračima Dunajske Strede/FOTO: M. Vukadinović

58. MINUT - Ređaju se prilike pred golom Dunajske Strede. Pokušali su Jović i Urošević, no rezultat se i dalje ne menja.

51. MINUT - Poigravanje Nemanje Jovića je koštalo je crno-bele da povedu sa 2:0. Odlično se oslobodio čuvara, ali se zaigrao i dozvolio golmanu gostiju da interveniše.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme.

PRVO POLUVREME: Partizan - Dunajska Streda 1:0

45+1. MINUT - Kraj prvog poluvremena!

45. MINUT - Još jednu sjajnu šansu crno-beli nisu uspeli da pretvore u pogodak. Dupli pas su odigrali Marković i Jojić, ovaj drugi je šutirao pravo u golmana gostiju. Mogao je vezista crno-belih mnogo bolje to da uradi.

35. MINUT - Lepo je po levoj strani prošao Pantić, dodao je loptu do Rikarda, ovaj šutirao iz okreta i opet je odličan bio Jedlička.

30. MINUT - Centrirao je Jojić iz slobodnog udarca. Rikardo je dobro skočio i njegov pokušaj glavom je završio tik pored stative.

19. MINUT - Lazar Marković je doveo Partizan do prednosti. Odlično je krilni napadač uneo loptu u sredinu, šutirao sjajno i konačno savladao češkog golmana koji nije mogao da ukroti udarac fudbalera domaćeg tima.

13. MINUT - Šta propšuta Partizan. Odlično su kombinovali Marković i Miljković. Ovaj drugi je uposlio Rikarda koji se dobro namestio, šutirao, ali je dobro reagovao Jedlička i ponovo spasao svoju ekipu.

10. MINUT - Udarac je oprobao i Taivo. Tukao je iskosa sa leve strane, no njegov pokušaj je bez problema osujetio kapiten Partizana.

8. MINUT - Zapretili su i gosti. Šefer je šutirao nakon povratne lopte. Nije to dobro uradio, te nije bilo opasnosti po Stojkovića.

4. MINUT - Krenuli su crno-beli silovito. Još jednu priliku su propustili domaći. Ovoga puta je Vujačić šutirao iz neposredne blizine. Ipak, prebacio je gol, pa do promene rezultata nije došlo.

Rikardo Gomeš/FOTO: M. Vukadinović

2. MINUT - Velika šansa za Partizan. Sjajno su kombinovali igrači domaćeg tima. Rikardo je glavom spustio loptu do Pantića, ovaj šutirao sa nekih 10 metara, ali je Jedlička dobro reagovao i odbio loptu u korner.

1. MINUT - Počela je utakmica u Humskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!