HRVATSKI NOVINAR OSTAVIO TAMOŠNJU JAVNOST U ČUDU: Voli Partizan, Sašu Đorđevića, ali divi se i jednom zvezdašu!

Novosti online

20. 07. 2021. u 22:22

IVICA Pezelj, rođeni Zagrepčanin sanja finale Kupa šampiona 1966. i slavi trojku Saleta Đorđevića

ХРВАТСКИ НОВИНАР ОСТАВИО ТАМОШЊУ ЈАВНОСТ У ЧУДУ: Воли Партизан, Сашу Ђорђевића, али диви се и једном звездашу!

FOTO: Arhiva novosti

Novinar iz Hrvatske Ivica Pezelj ustalasao je javnost u toj državi izjavom da je veliki navijač Partizana, ali i tamošnje reprezentacije.

Bio je izveštač mnogih glasila iz Hrvatske sa značajnih sportskih manifestacija. O njemu se uveliko piše u Zagrebu, a tamošnji sportski dnevnik "Sportske novosti" doneo je priču o Ivici Pezelju, sportskom novinaru odraslom u Zagrebu, sa naslovom njegove knjige - Dok Partizan bitke bije, hrvatski se barjak vije!"

- Partizanovac sam! Jesam! Otkako znam za sebe, gotovo pola veka. Još me boli, iako tada nisam bio rođen, onaj poraz od Reala 1966. u finalu Kupa šampiona, u pola noći, recitujem: Šoškić, Jusufi, Mihajlović, Bečejac, Vasović, Rašović, Kovačević, Bajić, Hasanagić, Galić, Pirmajer. Trener Abdulah Gegić koji je svom sinu dao ime Brisel, po gradu u kojem se igralo finale - rekao je Pezelj.

Da ne voli samo fudbal i Partizan, svedoči sledeća Pezeljova izjava:

- I još slavim onu trojku Saše Đorđevića u Istanbulu 1992. kada smo postali košarkaški prvaci Evrope... Partizan je u Istanbul došao kao autsajder, najpre pobedio milanski Filips pa u večnom finalu Huventud iz Badalone. Sale Đorđević je te večeri postao besmrtan, počeo se stvarati mit o treneru Željku Obradoviću, a Hrvat Ivo Nakić pomogao je da to bude i šira jugoslovenska pobeda.

Ivica Pezelj mnogo ceni Roberta Prosinečkog.

- Prosinečki je spojio nespojivo. Legenda je Crvene zvezde i hrvatske reprezentacije, voli i jedno i drugo. E, pa ako to hoda, može i ovo moje s ljubavlju prema Partizanu i vatrenima - poručio je Pezelj.

(Kurir) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)