MAJA OGNJENOVIĆ: "Sanjam samo dva trona", kapitenka Odbojkašica ne razmišlja o "penziji"

S. KRSTOVIĆ

21. 07. 2021. u 09:00

MNOGI sportisti najavljuju oproštaj od reprezentacije posle Olimpijskih igara. Ali, ne i kapitenka odbojkašica Maja Ognjenović. Kreatorka igre evropskih i svetskih prvakinja ne želi da najavljuje rastanak, niti se opeterećuje koliko će još da predvodi selekciju Srbije. U mislima su samo Olimpijske igre u Tokiju...

МАЈА ОГЊЕНОВИЋ: Сањам само два трона, капитенка Одбојкашица не размишља о пензији

Maja Ognjenović / Foto N. Skenderija

- Nemam poseban osećaj. Shvatila sam i odlučila da takvim načinom razmišljanja mogu samo sebi nekako da otežam, pošto to sigurno predstavlja dodatni pritisak. Jer, kada se osvrnem iza sebe i kada pogledam sijaset svih tih takmičenja i medalja koje smo osvojili, osetim se uzbuđeno, čudno, vrlo emotivno, tako da sam rešila da ne shvatam na taj način, niti da razmišljam da je kraj. Jedan vaš kolega rekao je da bi ovo leto bilo lep završetak reprezentativne karijere. Rekla sam ne, jer sam se 2016. opekla, kada sam između redova najavila potencijalni kraj. Shvatila sam da imam toliko toga da pružim i osvojim. EP u Beogradu, u avgustu, bi definitivno mogla da bude lepa, zaokružena celina. Nemam opterećenje - u dahu priča Maja Ognjenović.

Kao i njene mlađe drugarice ne vole da daje krupna obećanja:

- Ne volim da najavljujem, ali sigurno da bi dva najsjajnija odličja bila san.

Srpkinje, koje se ovih dana pripremaju u Hofuu, su uoči puta za Japan, tri puta savladale Italiju sa 3:2.

- Te utakmice su nam pokazale šta moramo da popravimo i naštelujemo za Tokio. Ali, pobede od 3:2 mnogo znače na psihološkom planu, donesu samopuzdanje, pogotovo kada pobedite vicešampiona sveta.

Zna se da se sudbina devojaka rešava u četvrtfinalu:

- Kao i uvek, četvrtfinale donosi ozbiljnog protivnika, a utakmica je krucijalna. Popravnog nema.

Jasno je da naše dame kao evropske i svetske prvakinje, srebrne na Igrama u Riju 2016. napadaju zlato u Tokiju.

- Nadam se, pogotovo posle finala u Riju. Sada očekujemo i mi i nacija. To je logičan sled, ali konkurencija je toliko jaka, pet ili šest selekcija podjednako konkuriše za zlatnu medalju. Ne mogu da kažem da ćemo biti zadovoljne bilo kojom medaljom, ali ponavljam i malo zvučim kontradiktorno, naš imperativ trebalo bi da bude osvajanje medalje - kaže Ognjenovićeva.

TEŠKO BEZ PUBLIKE

NAŠE dame su uživale na poslednjoj proveri protiv Italija kada im je nekoliko hiljada navijača na Banjici poželelo sreću u Tokiju. Ali, zbog kovida 19 publike neće biti u Tokiju.

- Mislim da smo se navikle na činjenicu da neće biti navijača. To je nešto što ne bi trebalo da utiče na nas, jer je većina prošle godine u klupskim takmičenjima igrala bez publike. S psihološke strane neće biti lako, a sa druge Olimpijske igre su toliko važno takmičenje da bi takav značajan detalj mogao da utiče na nas - ističe Ognjenovićeva.

BEOGRAD

DESET dana po završetku Olimpijskih igara počeće EP, od 18. avgusta do 4. septembra u Srbiji, Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumuniji. Završnica je u Beogradu.

- Baš je brzo, ali to odavno znamo. Biće veoma naporno, ali imamo naše ciljeve koji su jasno zacrtani i nadam se da ćemo uspeti da ih ostvarimo - poručuje Maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRANSFER BOMBA U ITALIJI?! Roma zainteresovana za napadača Juventusa