SVAKI MEČ JE KAO FINALE: Tijana Bogdanović - Osećam pritisak odbrane medalje iz Rija

G. KELIĆ

19. 07. 2021. u 09:30

U RETROVIZORU joj je srebro iz Rija, a ispred nje put ka zlatu u Tokiju. Srpska tekvondistkinja Tijana Bogdanović (23), uz Milicu Mandić, naš je adut u ovom drevnom borilačkom sportu i devojka od koje se očekuje borba za najviši plasman na OI.

СВАКИ МЕЧ ЈЕ КАО ФИНАЛЕ: Тијана Богдановић - Осећам притисак одбране медаље из Рија

Tijana u Olimpijskom selu / Foto Instagram

 Pre pet godina je, tada kao tek punoletna, napravila senzacionalni uspeh osvajanjem drugog mesta, zbog čega će sada sve oči, kako konkurencije tako i javnosti, biti uprte u nju.

- Sa jedne strane postoji žal zbog neosvojenog zlata u Riju i želja da se ta greška ispravi, dok sa druge prošlo je pet godina, malo sam starija i iskusnija, situacija je drugačija i osećam pritisak odbrane odličja. Ipak, dobro znam da se nosim sa tim, nisam previše opterećena. Jedva čekam da se naviknem na tamošnje uslove, odradim nekoliko treninga i nadam se da će sve ovo što sam radila u prethodnom periodu biti dovoljno za medalju - iskreno ističe Tijana na početku razgovora za naš list.

Pripreme su besprekorno odrađene, što je preduslov za svaki rezultat.

- Bilo je uspona i padova u pripremnom periodu, kao i svakog puta kod mene. Znam da me to samo ojačava i da me vodi do visina. Da nema toga, ne bismo se toliko radovali uspesima. Odradili smo sve kako je trebalo, po planu i programu našeg stručnog tima, tako da verujem da sam spremna.

Konkurencija je na Igrama, kao i uvek, paklena, 16 najboljih boraca na svetu.

- U prvom kolu me čeka Špankinja, devojka koja je tek prešla iz juniorske u seniorsku konkurenciju i već se plasirala na Igre. Veoma je dobra, dva puta sam se do sada borila sa njom, jednom sam pobedila i jednom izgubila, tako da nema prostora za opuštanje. Svaka borba je kao finale i tom devizom se vodimo - naglašava mlada Kruševljanka, koja će se takmičiti u kategoriji do 49 kilograma.

PODRŠKA VASIĆU

I UPRKOS striktnim pravilima, slučajevi zaraženih su se pojavili, između ostalog i kod našeg veslača Miloša Vasića, koji je morao da provede neko vreme u izolaciji.

- Uradićemo sve što je u našoj moći da se zaštitimo, ali tako nešto može da se desi bilo kada i bilo kome. Nadam se da nas neće zadesiti ista sudbina. Svakako, želim Milošu svu sreću, da se što pre oporavi i da nas obraduje jednom od medalja.

Atmosfera na celom turniru biće znatno drugačija u odnosu na pređašnje zbog tinjajuće pošasti zvane virus korona, zbog čega neće biti navijača.

- Zaista mi je krivo zbog toga, Igre su najveći planetarni događaj, gde se družimo i navijamo jedni za druge. Meni je ta atmosfera u Selu zaista nešto neprocenjivo i jedna čar Olimpijskih igara. Šta je tu je, bitno je da se takmičenje, ipak, održava i da ćemo imati prilike da predstavljamo našu zemlju - završava Tijana svoja nadanja i želje pred najveću smotru sportista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna