TROFEJ ZA ASTORIJA: Kjelini pobedu na Euru posvetio prerano preminulom drugu, Beretinija nazvao članom reprezentacije

Novosti online

12. 07. 2021. u 19:43

FUDBALERI Italije trijumfalno su stigli u Rim, a sa njima iz Londona vratio se poraženi finalista Vimbldona Mateo Beretini, kao počasni član azura, kako ga je nazvao kapiten Đorđo Kjelini.

ТРОФЕЈ ЗА АСТОРИЈА: Кјелини победу на Еуру посветио прерано преминулом другу, Беретинија назвао чланом репрезентације

FOTO: AP

Italija je posle 52 godine osvojila trofej Anrija Delonea, pobedom na penale u finalu Eura protiv Engleske, a Beretini je postao deo istorije tenisa jer je protiv njega Novak Đoković osvojio 20. gren slem trofej.

Kapiten azura Đorđo Kjelini posvetio je trofej bivšem saigraču iz reprezentacije Davidu Astoriju, koji je preminuo od srčanog udara pre nešto više od tri godine. 

- Želeo bih da posvetim trofej Davideu Astoriju, zauvek prisutnom u našim mislima i srcima, čak i mlađim igračima koji su za njega samo čuli. Ova ekipa, i u teškim trenucima, nikad srce nije gubila, sve vreme je stavljala grupu ispred individualaca. Jedino timskim radom se može stići do velikih rezultata. Nismo se popeli na postolje zato što smo realizovali penal više od Engleza, nego zato što smo golove postigali šireći najveću vrednost, zvanu prijateljstvo - rekao je kapiten azura na dočeku reprezentacije u Rimu.

Kjelini se osvrnuo i na jučerašnje finale Vimbldona i poraz sunarodnika Matea Beretinija od Novaka Đokovića.

- Pozdravljamo i našeg Matea, smatramo ga članom ove reprezentacije i mogu samo da mu kažem da nikad ne prestane da sanja, jer ćemo uz njega biti mi i cela Italija. Trofej osvojen u Londonu je i za njega - dodao je Kjelini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)