PATRIJARH PRIMIO VATERPOLISTE: Blagoslov pred OI (VIDEO)

Novosti online

09. 07. 2021. u 18:46

PATRIJARH Srpske pravoslavne crkve Porfirije ugostio je vaterpoliste koje je blagoslovio pred put na Olimpijske igre u Tokiju, uz poruku da će uspeh sigurno postići ako budu jedinstveni.

ПАТРИЈАРХ ПРИМИО ВАТЕРПОЛИСТЕ: Благослов пред ОИ (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

Predsednik VSS Viktor Jelenić patrijarhu Porfiriju poklonio je plaketu, dok je kapicu sa brojem dva poklonio kapiten Filip Filipović.

Patrijarh je vaterpolistima poručio da postići uspeh ne zavisi samo od toga koliko su oni dobri, nego i od toga ko je s druge strane. Kako je pojasnio, ti koji su sa druge strane nisu neprijatelji, već učestvuju u igrama uz duh takmičenja ko će biti bolji.

Patrijarh kaže i da je smisao takmičenja da budemo bolji od sebe, a da u pobedi prepoznajući drugog prepoznamo da je i taj drugi, iako je izgubio, učestvovao u radosti naše pobede.

- Olimpijske igre su borba za vrlinu - poručio je patrijarh i naveo da je u prevodu antičke poslovice na srpski "U zdravom telu, zdrav duh" izostavljeno da je potrebno moliti se za zdrav duh u zdravom telu.

- Iz te poslovice izvlačimo zaključak da je cilj igara iskazivanje vrline, a Olimpijske igre su mesto gde se slavi vrlina.

Poželeo je uspeh vaterpolistima, uz poruku da budu bolji od sebe i uz molitvu Bogu da rezultat bude najbolji.

- Ako budete kao jedan organizam, uspeh je zagarantovan - poručio im je patrijarh uz želje i molitvu da se vrate sa medaljom.

U Patrijaršiji su bili i drugi članovi VSS, kao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)