SRPSKI TRENER HVALIO HRVATE: Oni su svemirski brod za sve ostale države iz regiona

Novosti online

22. 06. 2021. u 09:37

HRVATSKA igra protiv Škotske za plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva, a srpski trener Ivan Vukomanović je pričao tamošnjim medijima o Ostrvljanima, ali i državama iz regiona.

СРПСКИ ТРЕНЕР ХВАЛИО ХРВАТЕ: Они су свемирски брод за све остале државе из региона

Foto: AP

Bivši igrač Obilića je u najavnom komentaru za "Index" ispričao da su Škoti zapravo vrlo tvrda ekipa koja je izbacila Srbiju, ali da to nije nikakav pokazatelj njihove snage.

Za reprezentaciju Srbije ističe da nema nikakvu ideju, plan ili strategiju od razilaženja sa Crnom Gorom i da je samo incident može dovesti do baraža, ali ne više od toga, dok ističe da je Hrvatska znatno jača i za njega je "fudbalska sila".

"Od svih država nastalih raspadom bivše Jugoslavije, jedino Hrvatska ima stalni kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima i ostvarila je senzacionalne rezultate. Hrvatska ima visok nivo nastupa, a ako znamo da je u dvadeset godina osvojila svetsko srebro i svetsku bronzu, onda mislim da je jasno o kakvoj fudbalskoj sili pričamo", rekao je srpski trener Ivan Vukomanović i podvukao:

"U tom kontekstu Hrvatska je svemirski brod za sve ostale države iz regiona".

Vukomanović, aktuelni trener indijske Kerale, poručio je da veruje da Hrvatska može do drugog kruga, kao i da "svim srcem" želi da opet osvoje neku medalju.

"Još jedan fantastičan rezultat Hrvatske bio bi na celom Balkanu s radošću dočekan jer ljudi s ovih prostora vole kad mi mali velikima pokažemo inat i pobedimo ih. Ponavljam, Hrvatska ima samo jedan poraz. Pa šta? I jedna Nemačka opasno visi, a ni Portugalu nije svejedno", rekao je Vukomanović u razgovoru za "Index".

Meč između Škotske (1 bod) i Hrvatske (1 bod) igra se večeras od 21 čas u Glazgovu, a samo tri boda bi jednom od dva tima donela prolaz.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)