BELGIJA U PROBLEMU: Dva bitna igrača propuštaju utakmicu sa Rusijom

Novosti online

11. 06. 2021. u 16:03

BELGIJA znatno oslabljena počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu, pošto selektor Roberto Martinez ne može da računa da Kevina de Brujnea i Aksela Vitsela.

БЕЛГИЈА У ПРОБЛЕМУ: Два битна играча пропуштају утакмицу са Русијом

Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Fudbaleri Mančester Sitija i Dortmunda ostali su u nacionalnom trening kampu u Tubizeu, gde će nastaviti sa procesom oporavka od povreda i nisu otputovali sa ekipom u Sankt Peterburg, gde će nacionalni tim Belgije odigrati prvi meč na Evropskom prvenstvu protiv Rusije u subotu od 21 čas.

De Brujne se nalazi van terena od finala Lige šampiona, kada je u duelu sa Antoniom Rudigerom polomio nos, ali su lekari procenili da nije potrebno da ide na operaciju.

Vitsel se sa druge strane oporavlja od teške povrede Ahilove tetive, zbog koje još od januara nije odigrao utakmicu, ali je selektor ipak odlučio da mu pošalje poziv.

Reprezentacija Belgije posle utakmice sa Rusijom u grupnoj fazi igra sa Danskom 17. juna u Kopenhagenu, dok se 21. juna vraća u Sankt Peterburg na utakmicu sa Finskom.

Još uvek nije poznato da li će ovaj dvojac biti na raspolaganju selektoru za mečeve druge i treće runde, ali nema sumnje da je mnogo važan za igru "crvenih đavola".

Inače, Belgija važi za jednog od favorita da osvoji Evropsko prvenstvo.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Sport klub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda