STOJKOVIĆ PRED MEČ SA JAMAJKOM: "Uplašio sam se da me ne smene"

Novosti online

06. 06. 2021. u 18:06

DRAGAN Stojković Piksi obratio se javnosti putem pres konferencije pred naredne mečeve "Orlova" u Japanu.

СТОЈКОВИЋ ПРЕД МЕЧ СА ЈАМАЈКОМ: Уплашио сам се да ме не смене

FOTO: FSS

– Imamo zaista odlične uslove za pripreme i mislim da smo potpuno spremni za utakmicu sa Jamajkom. Vremenska razlika je za sada jedini problem, ali to je faktor na koji moramo da se naviknemo jer drugog izbora nemamo. Igrači imaju još jednu noć da se lepo naspavaju i siguran sam da će u ponedeljak biti na visini zadatka. Očekujem dobru i zanimljivu utakmicu – rekao je Stojković.

Stojković je naveo da su epidemiološke mere u Japanu vrlo stroge.

– U Japanu su na snazi striktne mere, svaki dolazak iz bilo koje zemlje podrazumeva 14 dana stroge izolacije. Mi smo u tom nekom režimu, imamo mogućnost da budemo u svojim sobama, u sali za ručavanje i da eventualno izađemo na nekoliko minuta ispred hotela. Uslovi jesu specifični, ali čovek je spreman sve da izdrži. Ovo je za Japance dobra priprema uoči predstojećih Olimpijskih igara u Tokiju. Ne žele ništa da prepuste slučaju, vode računa o svakom detalju, sa ciljem da sve reprezentacije budu u kompletnom sastavu i da ne daj bože neko od sportista ne zakači virus.

FOTO: FSS

Utakmica možda jeste prijateljska, ali imperativ pobede je tu.

– Rezultat jeste bitan, ali ne toliko da bi nam poremetio planove za one ključne utakmice u septembru, oktobru i novembru. S obzirom na tim koji imamo na raspolaganju, na veliki broj debitanata i mladih igrača, mislim da nam motivacija neće biti nikakav problem. Meni kao treneru je zadovoljstvo da vidim potencijal koji oni u svakom slučaju poseduju. Da vidim kako to izgleda u jednoj pravoj i ozbiljnoj utakmici. Na njima je da se pokažu i dokažu, na nama je kasnije da procenjujemo.

Sezona je tek završena te je Stojkoviću bilo znatno teže da selektuje tim i protiv Jamajke će izaći u izmešanom sastavu.

– Nismo mogli, a nismo ni očekivali da ćemo ovde doći u najjačem sastavu. To je prosto nemoguće posle naporne sezone, imajući u vidu povrede i umor igrača. U svakom slučaju, sastav tima ne menja naše ambicije. Bitno je da igrači koji su trenutno u Japanu, shvate principe naše igre, da shvate da fudbal može da bude mnogo lep i da se potrude da ga baš tako i igraju.

FOTO: FSS

Nakon uspešnog starta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i sedam osvojenih bodova u tri susreta, ponovo se probudila vera šire javnosti u nacionalni tim, a tome u prilog govori podrška koju su bivši asovi Slaviša Jokanović, Ljubinko Drulović i Duško Tošić pružili reprezentaciji u Staroj Pazovi pre puta Orlova na istok.

– Uplašio sam se da me ne smene… Šta znam, ovde kod nas čim neko dođe da te poseti, odmah kažu evo ga novi selektor. Uvek je lepo videti prijatelje, sesti sa njima, popričati… To je potvrda one konstatacije da oko reprezentacije vlada odlična atmosfera. To druženje je nešto što zaista ne može da se meri ni sa čim. Njihov dolazak, podrška, sve te pozitivne vibracije koje mi šalju, znače puno. Naravno, pričali smo o raznim stvarima… kako igramo, kako bi trebalo da igramo, šta su nam ciljevi, kako je bilo nekada, kako je sada… Uglavnom fudbalske teme koje su meni jako zanimljive. Izuzetno mi je drago što su došli i što će tek da dolaze. Ne samo oni, nego i drugi ljudi kada budu u prilici. Nikome ne branim da se pojavi, štaviše, čini mi zadovoljstvo – rekao je Stojković za sajt FSS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a