SAŠA ZDJELAR GOVORIO O ZVEZDI: Niko na svetu ne bi mogao da stigne crveno-bele, jedini na planeti nemaju poraz

Novosti online

30. 05. 2021. u 09:24

FUDBALER Partizana Saša Zdjelar trenutno je na odmoru u Grčkoj, ali stigao je da se osvrne se na minulu godinu.

САША ЗДЈЕЛАР ГОВОРИО О ЗВЕЗДИ: Нико на свету не би могао да стигне црвено-беле, једини на планети немају пораз

Foto: Nebojsa Parausic

Crno-beli su okončali sezonu bez trofeja. U prvenstvu su zaostali za večitim rivalom 13 bodova, dok su u finalu Kupa poraženi od Crvene zvezde nakon penala.

- Gledano iz mog ugla, iza nas su dobra sezona i mnoštvo dobrih utakmica. Naravno, bilo je i loših, ali kao sastavni deo fudbala. Napravili smo zavidan niz vezanih pobeda i kad se podvuče crta, ja sam zadovoljan. Igrao sam standardno, izuzimajući mesec pauze zbog virusa korona. Brzo sam se, ipak, vratio u formu i sve je bilo u redu do kraja prvenstva - istakao je 26-godišnji vezista za Sportski žurnal.

On je istakao da ga boli gubirak bodova od Radničkog i Metalca, te je izneo svoje mišljenje šta je bilo presudno za Zvezda bude toliko dominantna.

- Gubitak bodova, da se tako izrazim, u malim utakmicama. I, onda nije bilo lako vratiti se u trku. Nisam siguran da bi bilo koja ekipa na svetu mogla da isprati niz večitog rivala, jer jedini na planeti nemaju poraz.

Partizan će u narednoj sezoni pokušati da se plasira u novo UEFA takmičenje - Ligu konferencija.

- Imamo ekipu koja može dobro da se pokaže u Ligi konferencija, daleko da dogura. Kad je reč o prvenstvu, titula je primaran cilj.

Osvernuo se i na finale Kupa u kojem je nakon 120 minuta fudbala rezultat bio 0:0, dok su crveno-beli slavili posle boljeg izvođenja penala sa 4:3.

- Utakmica je bila ravnopravna. Pokazali smo mnogo dobrih stvari, iako nismo bili na našem nivou. Protivnik nije bio bolji i jedanaesterci su odlučili pobednika. Što se tiče ponašanja igrača rivala, suvišan bi bio svaki komentar.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE KAO DA SMO OSVOJILI PEHAR! Gasperini nakon izbacivanja Liverpula iz Lige Evrope