GOLOVA 106, TROFEJ NIJEDAN: Partizan u protekloj sezonio bio raspucavan, ali ostao bez pehara

Milan BLAŽIĆ

29. 05. 2021. u 22:00

ODIGRAO je Partizan 46 utakmica u tek završenoj sezoni na tri fronta, pravio ozbiljne nizove pobeda, dobar deo uspeha nadgradio efikasnim partijama i zaustavio na brojci 106 golova, ali sve to nije bilo dovoljno da se prekine prošlogodišnji post kada su u pitanju pehari u dva domaća takmičenja.

ГОЛОВА 106, ТРОФЕЈ НИЈЕДАН: Партизан у протеклој сезонио био распуцаван, али остао без пехара

FOTO: M. Vukadinović

Kada bi se gledala isključivo statistika, malo kome bi bilo jasno da ekipa sa tolikim brojem pobeda, postignutih, pa i primljenih pogodaka može da "izvisi" za trofej, ali eto i to je moguće.

Tim koji je u sezonu uveo Savo Milošević, a do kraja je doveo Aleksandar Stanojević pogađao je mrežu rivala u Superligi u 95 navrata, upisao 31 pobedu na 38 odigranih utakmica, a ipak je kod podvlačenja crte pod sezonu gledao u leđa večitom rivalu sa neverovatnih 13 bodova zaostatka. Najbolji strelac crno-belih sa najboljim ličnim učinkom u karijeri bio je Japanac Takuma Asano sa 21 postignutim golom (18 u prvenstvu i tri u Kupu Srbije) i verovatno bi statistika bila još bolja da posle utakmice sa Proleterom u Novom Sadu Jaguar nije napustio klub.

Dvocifreni su bili još Bibars Natho (15) i Lazar Marković (11), dok se mađarski reprezentativac Filip Holender zaustavio na devet preciznih šuteva. Interesantno je da se na petom mestu nalazi Nigerijac Umar Sadik (6), koji je pojačao redove španskog drugoligaša Almerije još početkom oktobra prošle godine. Pet puta su bili precizni Vujačić, Šćekić, Suma i Jović, po četiri gola u sezoni postigli su Jojić i Filip Stevanović, dok su se po dva puta na semaforu našla prezimena Uroševića, Svetozara Markovića i Pavlovića. Efikasnost crno-belih bi bila značajno izraženija da su klasični špicevi radili svoj posao, ali su se Bajebek i Štulić uz Zdjelara, Čolića i Obradovića našli u grupi igrača koji nisu odmakli dalje od prvenca.

Kada je u pitanju broj odigranih utakmica, i tu je Japanac Takuma Asano na vrhu sa 40 mečeva na kojima se pojavio bilo kao starter ili kao rezerva, a do iste brojke su stigli još Bibars Natho i Aleksandar Šćekić. Dva meča manje u ovosezonskom crno-belom "si-viju" ima Saša Zdjelar, a 30 i više utakmica sakupili su još Marković (33), Miljković (32), Urošević (32), Filip Stevanović (32), Jojić (30), Holender (30) i Suma (30). Savo Milošević i Aleksandar Stanojević su na 46 odigranih utakmica u tri takmičenja koristili ukupno 33 igrača i tri golmana, a na kraju sezone je prvu seniorsku utakmicu odigrao i supertalentovani kadet kluba iz Humske Samed Baždar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri