UZALUD IM MILIJARDE: Lil napravio najveću fudbalsku senzaciju

DAVID je nadigrao Golijata. Kompaktna kolektivna igra "severnjaka" iz Lila prevagnula je nad basnoslovnom pojedinačnom vrednošću pariskih "svetaca". Za jedan bod, ali računa se titula. Tim čija je vrednost procenjena na 297,5 miliona evra vredeo je ove sezone u francuskom šampionatu više od mega -projekta teškog milijardu evra.

УЗАЛУД ИМ МИЛИЈАРДЕ: Лил направио највећу фудбалску сензацију

Fudbaleri Lila slave trofej Foto AP

I PSŽ i Lil nisu propustili priliku da slave u nedelju u poslednjem kolu, što je bio znak da se Parižani opraštaju od titule. Za utehu Nejmaru, Mbapeu, Di Mariji, Navasu i saigračima ostali su Kup Francuske i uspomena na neke sjajne rezultate na evropskoj sceni, kao što su eleminacija Barselone i Bajerna.

Od 38 odigranih utakmica, pariski "vanzemaljci" dobili su samo 26, nerešeno su odigrali 4 puta, a izgubili čak osam mečeva. Premalo, za sastav koji imaju i koji je trebalo da se lagano prošeta kroz prvenstvo. Nisu tako mislili momci iz Lila, koji su nanizali 24 pobede, 11 nerešenih rezultata i samo tri poraza. Stigli su do šeste titule u istoriji, prve posle deset godina. S druge strane, Parižani su ostali na devet trofeja, pa im i dalje za jedan beže rekorderi Marselj i Sent Etjen (deset).

- Pobediti PSŽ u prvenstvu je izuzetna stvar. Igrači su bili neverovatni, oni su heroji - rekao je Kristof Galtije, trener Lila.

Bogati katarski finansijeri PSŽ, međutim, ne odustaju od nedosanjanog sna u vidu trofeja Lige šampiona. Ostanak Nejmara i Drakslera dobra su potvrda za to. Ostaje sada da se vidi šta je odlučio Mbape. Uz to, apetiti su ogromni, pa se pominje da bi čak pod Ajfelom mogli da zaigraju i Ronaldo ili Mesi koji se uželeo tandema s Nejmarom, kad se Brazilac već nije vratio u staro jato.

SLAVLjE I TESTOVI

HILjADE navijača Lila slavilo je četvrtu titulu preksinoć na centralnom gradskom trgu. Istovremeno, juče je za 15 sati bila zakazana predaja trofeja, takođe uz prisustvo velikog broja pristalica, posle čega je bila planirana povorka kroz grad. Regionalne zdravstvene vlasti su zbog toga savetovale navijačima da se, posle svega, testiraju i smanje kontakte, iz straha od mogućeg širenja pandemije, u trenutku dok svi parametri u Francuskoj opadaju.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)