MOMAK OD MILION DOLARA, ZASENIO JE I RONALDA: Gosens je nova zvezda nemačke reprezentacije

Novosti online

19. 06. 2021. u 20:02

GOL i dve asistencije! To je učinak nove fudbalske senzacije Robina Gosensa, momka o kome ovog popodneva bruji cela fudbalska Evropa.

МОМАК ОД МИЛИОН ДОЛАРА, ЗАСЕНИО ЈЕ И РОНАЛДА: Госенс је нова звезда немачке репрезентације

FOTO: AP/Tanjug

Nemački reprezentativac pružio je impresivnu partiju u razbijanju šampiona Evrope Portugalije koja je popila četiri komada u Minhenu.

Za ljubitelje Serije A i navijače Atalante ovo nije ništa novo. Navikao ih je tihi, 26-godišnji momak rodom iz Emeriha, gradića na granici između Nemačke i Holandije, na blistave partije prethodnih sezona, jedino što sada više neće moći da žive u Bergamu od ponuda bogatih klubova koji će pokušati da ga odvedu.

Levi bek Nemačke svakako zna kako je to graditi karijeru ispod radara. Tokom karijere uglavnom je bio obskuran fudbaler, a 2017. kada je prešao iz Heraklesa u Atalantu vredeo je samo milion evra na Transfermarktu.

Ali, napornim radom u protekle četiri godine, pa zapaženim partijama u Seriji A i Ligi šampiona, kao i u reprezentaciji Nemačke, Gosens je uspeo da "nabije" ozbiljnu cifru od 35 miliona evra.

- Ja to ne razumem! I nikada neću shvatiti. Kako to da objasnim? Taj novac koji se spominje? Možda malo znam da šutiram loptu, ali niko na svetu ne vredi tolike pare - iskren je bio Gosens u jednom intervjuu.

Rođen je u malom gradu na samo četiri kolometra od holandske granice. Kao klinac je bio na probi u Borusiji iz Dortmunda, ali su mu rekli da nije dovoljno talentovan.

- Moj najveći san je da se vratim u Nemačku i zaigram u Bundesligi. Želim da ga ispunim, to je liga koju sam pratio od detinjstva i definitivno je pri vrhu mojih životnih prioriteta - tvrdi Robin.

(TELEGRAF) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni