RTS OBJASNIO ZAŠTO NE PRENOSI EURO 2020: Emiter koji je kupio prava nije nam ih ponudio, iako je bio u obavezi!

Novosti online

13. 06. 2021. u 14:55

ODGOVORNI urednik sportskog protgrama Radio-televizije Srbije (RTS) Zoran Marković objasnio je građanima naše zemlje razloge zbog kojih nacionalni javni servis ne prenosi Euro 2020.

РТС ОБЈАСНИО ЗАШТО НЕ ПРЕНОСИ ЕУРО 2020: Емитер који је купио права није нам их понудио, иако је био у обавези!

Foto AP

Iako su građani navikli da reprezentatinvi fudbal sa kontinentalnog takmičenja prate na RTS-u to ove godine nije slučaj. 

Pravo prenosa je u vlasništvu televizijske grupacije "Junajted medija", a brojni građani nisu pretplaćeni na te kanale. 

Povodom toga, Zoran Marković se obratio građanima ističući da Javnom servisu Srbije nije ponuđeno da dobije prosleđena prava.

- RTS se bori da kupi sve važne događaje, pogotovo one koji su na listi REM-a. Na toj listi nema Evropskog prvenstva u fudbalu i građani jesu ograničeni što nema mogu gledati to prvenstvo osim na kablovskim emiterima. Emiter koji je kupio ta prava nije ponudio zemaljskim, odnosno kanalima sa nacionalnom frekvencijom, iako je bio u obavezi da to učini da bi svi građani Srbije mogli da gledaju tako veliki događaj, kazao je Marković.

On je ponovio da će građani Srbije tokom leta moći da gledaju Evropsko prvenstvo u košarci za žene, olimpijske kvalifikacije za košarkaše, Vimbldon, Olimpijske igre, te kasnije Svetsko prvenstvo u Kataru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna