DUEL DIVOVA: Lukaku ili DŽuba

Đ. S.

11. 06. 2021. u 21:34

BORILI su se jedni protiv drugih da odu na Evropsko prvenstvo, a žreb je hteo i da ga započnu međusobnim okršajem. Belgija i Rusija, dve ekipe koje su bile u istoj grupi u kvalifikacijama, večeras (21.00 - Nova S) će na "Gasprom areni" u Sankt Peterburgu krenuti u lov na prve bodove.

ДУЕЛ ДИВОВА: Лукаку или Џуба

FOTO: EPA

"Đavoli" oslabljeni neigranjem Kevina de Brujnea i najverovatnije Edena Azara, uzdaće se u korpulentnog golgetera Romelua Lukakua, dok će adut "zbornaje" biti iskusni majstor fudbala Artem Džuba, koji je zablistao na SP 2018. U pomenutim susretima u kvalifikacijama, Belgija je lako izašla na kraj sa Rusijom (4:1, 3:1).

U poslednjih 16 mečeva, "đavoli" imaju 12 pobeda i započinju EP kao ekipa broj jedan na FIFA rang-listi.

Ali, na SP 2018. je Rusija pokazala kako ume da igra na domaćem terenu, pred svojim navijačima, kojih bi večeras trebalo da bude oko 30.000 u gradu Petra Velikog.

- Nije čudo što su Belgijanci na vrhu liste FIFA u poslednjih nekoliko godina. Dobar su tim, ambiciozan, snažan, sa sjajnim trenerom. Naše poslednje utakmice su bile spektakularne, poslastice za navijače. Shvatamo gde smo i da nismo favoriti, ali to ne znači ništa - ističe selektor Rusije Stanislav Čerčesov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista