HRVATI BESNI ZBOG EVROVIZIJE: Pozivaju predsednika Milanovića da reaguje - Oglasio se i premijer Plenković

Novosti onlajn

19. 05. 2021. u 12:09

U HRVATSKOJ vlada opšte nezadovoljstvo zbog toga što se njihova predstavnica Albina Grčić (22), sa pesmom "Tik-Tok", sinoć nije plasirala u finale Evrovizije, a sugrađani pevačice čak apeluju i na državni vrh da reaguje zbog ove, kako kažu, velike nepravde.

ХРВАТИ БЕСНИ ЗБОГ ЕВРОВИЗИЈЕ: Позивају председника Милановића да реагује - Огласио се и премијер Пленковић

Foto: Printscreen/Jutjub

Društvene mreže preplavljene su negativnim komentarima na račun toga što se Hrvatska nije našla među 10 država koje su sinoć, u prvoj polufinalnoj večeri, izborile plasman u finale, a pojedini apeluju i na to da interveniše predsednik Hrvatske Zoran Milanović.

Milanović se još nije oglasio, ali je premijer Hrvatske Andrej Plenković čestitao Albini na odličnom nastupu.

- Velika podrška i čestitka našoj Albini na sjajnom nastupu na Evroviziji - napisao je Plenković na Tviteru.

Tviteraši apeluju i da se za Albinu Grčić organizuje doček na aerodromu, po povratku u Zagreb, a većina Hrvata smatra da je njihova predstavnica, kako pišu, "pokradena".

"Ukinite Evrosong, ovo je nepravda", "Ova pesma je imala više pregleda na Jutjubu od većine pesama koje su se plasirale u finale, objasnite mi to!", "Ovo je najveća krađa ove godine. Ne mogu da verujem da nije prošla u finale, to jednostavno nije fer", bili su neki od komentara nezadovoljnih gledalaca.

Albina Grčić se nakon završetka polufinalne večeri oglasila na Instagramu.

- Ovo je samo početak za nas. Preponosni smo. Ovo je najbolji nastup koji sam u životu odradila. Nemojte biti tužni. Malo nam je žao, zaslužujemo da budemo tamo, ali Evropa propušta mnogo toga. Hvala svima na komentarima, na podršci - poručila je ona.

Države koje su sinoć prošle u finale su: Norveška, Izrael, Rusija, Azerbejdžan, Malta, Švedska, Litvanija, Kipar, Belgija i Ukrajina.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)