GLUMAC ADAM DEVENPORT BRANIO SRBIJU: "Elizabet Olsen mora da se izvini - širi netačne informacije"

Tanjug

07. 04. 2021. u 19:30

ГЛУМАЦ АДАМ ДЕВЕНПОРТ БРАНИО СРБИЈУ: Елизабет Олсен мора да се извини - шири нетачне информације

Foto: Printscreen/Jutjub/Instagram

GLUMICA Elizabet Olsen dobila je oštre kritike svih strana zbog netačnih informacija o Srbiji kao i zbog i neumesnog stava koje je iznela u javnost, a to je osudio i njen kolega, američki glumac Adam Devenport.

Glumac Adam Devenport već pola godine živi i radi u Beogradu. On je iznenađen stavom svoje koleginice o Srbima i Srbiji, izjavivši da “niko ne treba da ide tamo, te da je to zemlja koja postoji 13 godina”. Oštro osuđujući Elizabet, kao neko ko u Srbiji boravi šest meseci, zahtevao je da se izvini zbog svoje izjave.

– Kad dolazite u nepoznatu zemlju da snimate, koristite dobrobiti te zemlje da bi vaša karijera bila bolja. Svi lokalci sa kojima sarađujete su tu da vama pomognu, kao i vašem projektu. Filmska zajednica je globalna i ne sme da zna za granice. Naša odgovornost kao glumca je da stvorimo empatiju i razumevanje kroz naše likove tako da publika može da prepozna našu ljudskost uprkos razlikama. Zato sam šokiran što je Elizabet Olsen toliko bezosećajna i ne poštuje drugu kulturu, posebno što je provela izvesno vreme u Srbiji radeći na projektu koji je sama izabarala. Smatram da treba da se izvini Srbima! Takođe je problem što širi netačne informacije. Srbija ne da ne postoji samo 13 godina, kako je Elizabet Olsen rekla, nego je vekovima starija od Amerike iz koje oboje dolazimo – oštro je poručio i naveo razlog zbog čega je verovatno vređala Srbe.

– Mislim da su njene izjave proistekle iz američkog egocentrizma da sve što nije Holivud, nije vredno. Moramo da javno kritikujemo taj sistem kako bi se nešto promenilo. Mnoge divne filmske priče su ispričali autori širom sveta – naveo je.

Adam Devenport je u Americi radio kao producent, glumio na of-Brodveju, osvojio Nezavisnu nagradu u Linkoln centru, kao i muzičku nagradu za izvođača godine od Međunarodnog udruženja. U Beograd se doselio iz NJujorka u oktobru, a trenutno radi na nekoliko projekata u našoj zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)