OPERISAO GLASNE ŽICE I JEDVA ČEKAO DA OPET ZAPEVA: Tozovac je ovako pričao o zdravstvenom problemu

Novosti online

06. 04. 2021. u 10:34

NARODNI pevač i harmonikaš, Predrag Živković Tozovac izgubio je bitku sa korona virusom u 85. godini.

ОПЕРИСАО ГЛАСНЕ ЖИЦЕ И ЈЕДВА ЧЕКАО ДА ОПЕТ ЗАПЕВА: Тозовац је овако причао о здравственом проблему

Foto: Labudović

On je neko vreme bio u bolnici na kiseoniku, a pre nekoliko dana izjavio je da bi voleo da ga puste kući kako bi dostojanstveno umro. 

Tozovac se 2019. godine susreo sa zdravstvenim problemom i tada je morao da operiše glasne žice, nakon čega se uspešno oporavljao. 

- Prvo moram u isto vreme kad se rodi misao, da misao proveri moje zdravlje i mentalno i fizičko. I to moje vodolijsko raspoloženje - da li ću se ja veseliti pre, za vreme i posle koncerta, to je moj motiv. Što se tiče pevanja, mogao bih i sada da pevam dva, tri sata. Ja malo pevam, malo pričam, malo šarmiram, malo publika peva i onda lako napravim žurku od nekoliko sati iliti, srpski rečeno, zabavu. Tako da - mogao bih - govorio je Tozovac i isticao da jedva čeka da se lati mikforofona. 

- Naravno da ću moći da pevam. Evo, dogovaram se o nastupu za Novu godinu. Pevaću u Zemunu u jednom lokalu - pohvalio se pevač tada.

Predrag Živković Tozovac bio je srpski kompozitor, tekstopisac, harmonikaš i pevač narodne i folk muzike, najpoznatiji po pesmama „Tražiću ljubav novu“, „Vlajna“, „Jesen u mom sokaku“, „Mirjana“, „Ti si me čekala“, „Violino ne sviraj“ „Ovamo Cigani“, „Oči jedne žene“, „Prazna čaša“, „Jeremija“ i drugima.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)