BIO SAM SIGURAN DA ĆU DA SE IZVUČEM: Žika Jelić o borbi protiv kovida - imao sam obstranu upalu pluća, bio na kiseoniku! (VIDEO)

Novosti online

04. 04. 2021. u 21:29

MUZIČAR Žika Jelić, jedan od „večitih momaka“ i osnivača poznate „Ju grupe“, početkom marta je izašao iz bolnice.

БИО САМ СИГУРАН ДА ЋУ ДА СЕ ИЗВУЧЕМ: Жика Јелић о борби против ковида - имао сам обстрану упалу плућа, био на кисеонику! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Žika Jelić je zbog kovida-19 bio smešten u Kliničko-bolničkom centru „Dragiša Mišović“ . On je ispričao da se razboleo tačno dve nedelje po prijemu prve doze Sinofarmove vakcine.

Brat Dragi je takođe imao blagu temperaturu, ali se mnogo bolje osećao i nije želi da se testira jer je mislio da je verovatno samo malo nazebao. Zahvaljujući tome što se tako osećao, bio je u mogućnosti da pomogne bratu.

- Počeo sam nenormalno da kašljem, potpuno bez razloga, a onda mi se tokom noći pojavi lagana temperatura i brat Dragi me je odmah odvezao u kovid ambulantu - rekao je.

Dodaje da nije imao visoku temperaturu, uglavnom 37,5, ali je gubio apetit, bio je jako malaksao i posle osam dana od kada mu je testom potvrđeno da ima kovid-19, brat Dragi je došao po njega i odveo ga na Infektivnu kliniku.

Žika napominje da nije imao nikakve bolove, samo je osećao strašnu iznemoglost da gotovo nije bio sposoban da stoji. Sa trijaže na Infetivnoj klinici su ga uputili u kliniku „Dragiša Mišović“.

- Pravo da vam kažem, to je trenutak koga se rado sećam, jer dolazim u sobu u kojoj sedi jedan momak na krevetu, koji kao i ja ima zahvaćena oba plućna krila. Njemu daju kiseonik, meni daju kiseonik, a ja sam siguran da ću da se izvučem - tvrdi poznati muzičar.

Foto: Printskrin

On i mladić Ivica sa kojim se nalazio u sobi celu situaciju su preokrenuli na šalu i nisu jedan drugome dozvoljavali da ih obuzmu brige, niti da se plaše za svoje zdravlje, mada mu je u jednom trenutku ipak palo na pamet da bratu saopšti neke važne činjenice od značaja za njeguvu decu i gde se šta nalazi.

Iako ima punih 78 godina, tvrdi da mu je najviše pomoglo to što se nije prepustio jadikovanju već se usredsredio na pozitivno razmišljanje – da vidi ponovo svoju decu, da vidi svoje dve unuke koje su rođene prošle godine i da vidi svoje drugare, da se sastane sa njima i lepe prolećne dane provede uživajući sa svima njima.

- Da prestane sve ovo, da počnu koncerti i da se, konačno, vratimo normalnom životu. Eto, to mi je bilo na pameti i samo sam o tome razmišljao - dodaje Jelić.

Nema većih posledica posle preležane bolesti, osim što je primetio da nema toliko snage, kao ranije, možda i zbog toga što mu je naglašeno da ništa teško ne treba da radi.

- Od lekara sam dobio savet da lagano šetam – onako starački – ruke na leđa i polako - našalio se legendarni roker na kraju gostovanja u RTS ordinaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!