AMERIČKO "JARE": Kimberli Taunsend nastavlja da obrađuje srpske pesme

D. RISTIĆ

24. 03. 2021. u 10:36

POSLE zapaženih obrada hitova Bajage i "Instruktora" ("Od kada tebe ne volim") i EKV ("Srce"), američka kantautorka u usponu Kimberli Taunsend objavila je i svoju verziju stare srpske tradicionalne pesme "Gde si bilo, jare moje".

АМЕРИЧКО ЈАРЕ: Кимберли Таунсенд наставља да обрађује српске песме

foto Kimberlytownsend.com

Za ovu numeru Kimberli vezuje posebna emocija. Naime, kompozicija u izvođenju grupe "Biber", bila je jedna od prvih sa Balkana koju je čula u vreme kada je započela vezu sa sadašnjim suprugom, Srbinom Ogijem. Kako je napredovala njihova veza, tako je rasla i Kimberlina ljubav prema srpskoj muzici, koju preko svog jutjub-kanala predstavlja svetu.

- Tako je lako izgubiti se u emotivnim odnosima, a pitanje i odgovor u tekstu pesme me podseća na traganje za onim najličnijem u nama - kaže za "Novosti" talentovana Njujorčanka. - Zaista sam dirnuta nebrojenim komentarima i porukama podrške i ljubavi koje dobijam iz Srbije i sa celog Balkana. U saradnji sa svojom novom publikom, odabraću pesme koje nameravam da obradim u narednom periodu, pripremam i video-priču o tome.

Moj instagram-profil i jutjub-kanal otvoreni su za sve predloge.

Kimberli je seriju obrada započela pre godinu dana, kada su, zbog pandemije kovida 19, stopirani koncertni nastupi. Istovremeno, ona priprema i svoj drugi album, gde će se, među autorskim pesmama, kako najavljuje, naći i jedna iz Srbije. Novim materijalom bi trebalo da opravda laskave ocene muzičkih kritičara, od kojih je jedan nazvao "budućnošću američkog folka". "Novosti" su njen rad predstavile ovdašnjoj publici, a njena izvođenja naših hitova naišla su na izuzetno lep prijem u Srbiji i čitavom regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna