KAKO SE MENJAO TOK ISTORIJE: Još pet dana do emitovanja serije "Porodica" na Superstar TV i RTS 1 o Miloševićima

J. BANjANIN

23. 03. 2021. u 09:44

NOVA, petodelna, serija "Porodica", koja prati poslednjih 48 sati zajedničkog života porodice Milošević, bila je tema onlajn konferencije.

КАКО СЕ МЕЊАО ТОК ИСТОРИЈЕ: Још пет дана до емитовања серије Породица на Суперстар ТВ и РТС 1 о Милошевићима

Foto Promo

Kada u ponedeljak, 29. marta, počne emitovanje na kanalima Superstar TV (20.00) i RTS 1 (20.50), od hapšenja bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića - biće tačno dve decenije. Dok su pravili seriju, kaže scenarista i reditelj Bojan Vuletić, nisu imali ideju da nekoga vređaju ili glorifikuju.

- Želeli smo, pre svega, da prikažemo situaciju koja je promenila tok istorije na našem podneblju. I posle tog događaja se mnogo toga dešavalo i čini mi se da smo kao društvo ipak sazreli za 20 godina. Vreme je i važno je da se tragični događaji iz bliže prošlosti što pre sagledaju da bismo mogli da nastavimo da živimo - istakao je Vuletić i dodao da nije razmišljao o nastavku serije. - Ideja je bila predstaviti porodicu kao arhetipsku zajednicu iz koje smo svi crpli najviše iskustva. Privatni lom se, kao i mnogo puta ranije, preneo na širi društveni kontekst i odredio sudbine nekih ljudi.

Zajedničko ostvarenje produkcija "Fajerflaj" i "Telekoma Srbije", dramska je interpretacija stvarnih događaja, zasnovana na dosad poznatim činjenicama, autentičnim snimcima i svedočenjima prisutnih. Glavne likove, Slobodana Miloševića i Mirjanu Marković, tumače Boris Isaković i Mirjana Karanović.

Foto Promo

- Naravno da mi, koji smo živeli u to vreme i preživeli tu vlast, imamo opšte slike i saznanja, ali kada sam prilazio ulozi, morao sam još više da se približim tom čoveku, i spolja i iznutra. Morao sam da utvrdim gradivo i zaronim u to vreme. U jednom periodu života zaista sam ponovo bio tamo. Nagledao sam se hiljade snimaka govora, haškog suđenja i čitao optužnice - otkrio je Isaković.

Foto Promo

Osim raspleta događaja u vili "Mir" u kojima su učestvovali Marija Milošević (Tijana Marković), Čedomir Jovanović (Milan Marić), Slavica Đukić Dejanović (Katarina Žutić), Bogoljub Bjelica (Miloš Timotijević) i drugi, pratićemo i sudbine sporednih junaka. To su penzionerka, Miloševićeva simpatizerka (Svetlana Bojković), TV novinarka Nataša (Isidora Simijonović) i Miloševićeva kućna pomoćnica, izbeglica Ana (Jana Bjelica).

Foto Promo

UNUTRAŠNjI SVET MIRJANE MARKOVIĆ

GLUMICA Mirjana Karanović rekla je da nije postavljala privatan odnos prema Mirjani Marković, nego se trudila da pronađe tačke povezivanja njene ličnosti i lika koji igra.

- Prvi put sam oživljavala lik osobe koja je zaista postojala. Morala sam da se pridržavam činjenica i nisam mogla mnogo toga da prepustim kreativnoj mašti. Morala sam da u sebi pronađem njen unutrašnji svet, jer nije dovoljno da fizički ličimo.

Foto Promo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!