ODBRANA SLOBODANOVE SLOBODE: Zavirili smo u prve dve epizode dugo iščekivane serije „Porodica“ (FOTO+VIDEO)

J. Banjanin

18. 03. 2021. u 19:37

U OČEKIVANjU serije „Porodica“, scenariste i reditelja Bojana Vuletića, nekoliko novinara je imalo priliku da danas u prostorijama produkcije „Fajerflaj“ pogleda prve dve epizode.

ОДБРАНА СЛОБОДАНОВЕ СЛОБОДЕ: Завирили смо у прве две епизоде дуго ишчекиване серије „Породица“ (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: Promo

Već su i nagoveštaji da se snima serija o porodici Milošević prošle godine intrigirali javnost. Kada Superstar TV i RTS 1 počnu da emituju „Porodicu“ 29. marta, od okosnice radnje – poslednjih 48 sati na slobodi Slobodana Miloševića – biće tačno dve decenije.

Seriju „otvara“ huk mase, zastave sa petokrakom, transparenti i velike slike Slobodana Miloševića. Reč je o arhivskim snimcima mitinga na Ušću, „najvećeg u Beogradu još od oslobođenja“, kako je tom prilikom rekao Milošević, i tvrdio da će se Jugoslavija, stečena velikom borbom, isto tako i braniti. U sledećim kadrovima, deceniju i kusur kasnije, Milošević je sveden na to da brani sebe. Okruženi policijom, malobrojnim preostalim simpatizerima i novinarima, Miloševići i saradnici nalaze se u vili Mir na Dedinju. Nova vlast, na čelu sa premijerom Zoranom Đinđićem i predsednikom Vojislavom Koštunicom, pokušava da reši glavolomku – kako bez žrtava, poštujući ustav i zakone, uhapsiti ne baš običnog građanina. I dok se situacija otima kontroli, ljudi reaguju nepredvidivo. Napetost raste sa svakom scenom, i na kraju druge epizode kulminira kadrom u kojem Čedomira Jovanovića u vili Mir dočekuju i uperen pištolj i pružena ruka.

Osim priče o porodici Milošević i njenom slomu, gledaoci će u pet epizoda moći da vide sudbine sporednih, izmišljenih likova. Kao što je kreator serije Bojan Vuletić naglasio, akcenat je na našim porodicama, koje su deset godina bile pod uticajem Miloševićeve vlasti. Otuda simbolični likovi penzionerke, Miloševićeve simpatizerke (Svetlana Bojković), mlade televizijske novinarke Nataše (Isidora Simijonović) i izbeglice, Miloševićeve kućne pomoćnice Ane (Jana Bjelica).

Zajedničko ostvarenje produkcija „Fajerflaj“ i „Telekoma Srbije“ dramska je interpretacija stvarnih događaja, zasnovana na poznatim činjenicama, autentičnim snimcima, javno dostupnim informacijama i svedočenjima prisutnih. Likove Slobodana Miloševića i Mirjane Marković tumače Boris Isaković i Mirjana Karanović, a ostale uloge igraju Tijana Marković (Marija Milošević), Uliks Fehmiu (Zoran Đinđić), Svetozar Cvetković (Vojislav Koštunica), Milan Marić (Čedomir Jovanović), Radovan Vujović (Vladimir Beba Popović), Gordan Kičić (Branislav Ivković), Miloš Timotijević (Bogoljub Bjelica), Katarina Žutić (Slavica Đukić Dejanović), Milutin Mima Karadžić (Nebojša Pavković), Vuk Kostić (Milorad Ulemek Legija), Marko Baćović (Toma Fila), Ljubomir Bandović (urednik na TV), Dubravka Kovjanić (zamenik urednika na TV) i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri