NOVI SKANDAL JADRANKE BARJAKTAROVIĆ: Poklič “Za dom spremni” uz spot za izbore u Nikšiću (FOTO/VIDEO)

Novosti online

15. 03. 2021. u 10:36

LOKALNI izbori u Nikšiću uzburkali su duhove širom Crne Gore, a svemu je prethodila kampanja u kojoj se nije prezalo od najtežih optužbi, podmetanja i surovih prozivki.

НОВИ СКАНДАЛ ЈАДРАНКЕ БАРЈАКТАРОВИЋ: Поклич “За дом спремни” уз спот за изборе у Никшићу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Ipak, da se i u opštem gubitku svih kriterijuma može preći granica, uverili smo se kada je na društvenim mrežama počeo da se deli post u kome je uz pesmu Jadranke Barjaktarović nalepljen ustaški poklič.

Pevačica koja je prošle godine već bila u centru nacionalističkog skandala je još jednom postala deo političke kampanje. I to ne bilo kakve. Sve je počelo kada je njena pesma “Crna Gora je moj dom” objavljena nekoliko dana pre izbora sa sve visokobudžetnim spotom i kampanjom na društvenim mrežama. Predizborna tišina na ovaj način, makar zvanično, nije narušena, što je dobrodošlo strankama koje se zalažu za udaljavanje ove zemlje od Srbije.

Da nije u pitanju slučajnost, te da je sve urađeno zarad kampanje dodatno svedoči i činjenica da se u pesmi koja u naslovu nosi ime cele države u tekstu spominje samo jedan grad – Nikšić. Poznata milogorska pevačica Barjaktarović je, podsetimo, rođena u Beranama.

Foto: Printskrin

 

No, ovde nije bio kraj. Na sam dan izbora društvenim mrežama počeo je da se deli uznemirujući post na kome je kadar iz Jadrankinog spota postavljen sa refrenom njene pesme, na koji je na kraju dodat ustaški slogan “Za dom spremni”.

Kako su tvrdili oni koji su ovaj materijal delili, originalni post je pripadao profilu koji je delio propagandu za Đukanovićev DPS, ali je odatle skinut, te je kao dokaz ostao samo printskrin. I zaista, na pomenutom profilu ne stoji taj post, ali je Jadrankina pesma podeljena kao deo poziva za glasanje u Nikšiću, a ustaški poklič bio je postavljen kao deo druge objave.

Na profilnoj slici nalazi se deo propagandnog materijala DPS sa velikim brojem koji je i bio redni broj ove stranke na listi za lokalne izbore. Osim toga, na samom profilu nalazio se veliki broj postova usmerenih protiv Srbije i Srba, pretnji, psovki i drugog fašističkog materijala.

ČIJI JE DOM

Narodni poslanik Marjan Rističević smatra da se u celoj situaciji postavlja pitanje za čiji dom su oni zapravo spremni.

– Crna Gora je njen dom, nema problema, ali je Crna Gora, takođe, i dom srpskog stanovništva. Ljudi koji se izjašnjavaju kao Srbi, nisu došli iz Srbije, nego su tamo rođeni. Crna Gora je kuća srpskog stanovništva, a očigledno da oni misle da samo oni imaju pravo na taj neki svoj dom. Sa druge strane, da li su ovi Crnogorci koji žive u Srbiji, koje ja nazivam Milogorci, koji su toplo primljeni u Srbiju, da li su oni generacijama ovde?

Odgovor je – nisu. E sad bi mogli da diskutujemo o tom nekom njihovom zavičajnom fašizmu. A što se tiče “Za dom spremni”, od takvih ništa bolje nije ni za očekivati. U ovom trenutku nas Milogorci više mrze nego ustaše i ta njena pesma je odraz tog raspoloženja tog dela Crne Gore. Srbin iz Srbije u Crnoj Gori nije bio ni šef mesne zajednice, ni predsednik kućnog saveta, dok su Crnogorci u Srbiji bili predsednici države, to govori o širokovidosti Srbije i uskogrudosti onog dela Crne Gore koji sebe nazivaju Milogorcima – zaključuje Rističević.

MILOGORSKA IKONA

Jadranka je, inače, dospela u žižu interesovanja javnosti kada je u septembru na jednom od skupova DPS zapevala “Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije” zbog čega je bila meta prozivki da vređa zemlju u kojoj je počela i izgradila karijeru.

(Objektiv.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024