NAKON SKANDALA U PODGORICI: Jadranka Barjaktarović prijavila navodne pretnje zbog nove pesme - "Osećam se ugroženo"!

Novosti online

14. 03. 2021. u 14:58

PEVAČICA Jadranka Barjaktarović podnela je prijavu protiv, kako je navela, određenih korisnika društvenih mreža zbog uznemiravanja, što je za posledicu imalo osećaj zabrinutosti i straha.

НАКОН СКАНДАЛА У ПОДГОРИЦИ: Јадранка Барјактаровић пријавила наводне претње због нове песме - Осећам се угрожено!

Foto: Instagram

- Direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu i načelniku Centra bezbednosti Podgorica Milovanu Pavićeviću podnela sam prijavu protiv određenih korisnika društvenih mreža koji su imali aktivnosti protiv mene koje su me kao građanku i ženu uznemirile i kod mene izazvale osećaj zabrinosti i straha - saopštila je Jadranka Barjaktarović.

- Njihove objave i komentari prevazilaze kritiku umetničkog stvaralaštva i slobodu izražavanja na koju svako ima pravo i prelaze u mržnju, drsko i neprimereno ponašanje, vulgarnost i primitivizam, bezobzirno ponašanje uz najavu nasilja i pozivanja na linč jedne žene - navela je ona u svom saopštenju.

Kako je kazala, zbog takvih aktivnosti se oseća ugroženo i uznemireno.

- Imajući u vidu ukupne političko i društveno stanje, atmosferu podijeljenog društva i tenzija, dodatno sam zabrinuta za svoju i sigurnost najbližih - dodala je Barjaktarović.

Ona smatra da su se takvim aktivnostima „pridružile i osobe koje su pristalice nasilja i ekstremizma i koje otvoreno promovišu i opravdavaju ratne zločine i šire mržnju prema nepravoslavnim građanima.

- Pored sankcionisanja uznemirivanja i ugrožavanja sigrnosti, Crna Gora je shodno ratifikovanim međunarodnim standardima obavezna da sankcioniše govor mržnje prema ženama, seksističke komentare i omalovažavanje žena. Nesporno je da ovo predstavlja nasilje nad ženama. Na dati način se ugrožava moja sigurnost, dostojanstvo i integriret kao i moje psihičko i emotivno zdravlje. Njihove aktivnosti imaju za cilj da me izlože strahu, isključenosti, nesigurnosti i diskriminaciji - saopštila je ona.

Barjaktarović je pozvala nevladine organizacije koje su posvećene ženskim ljudskim pravima da prate ovaj slučaj. Ona je kazala da je povod za neprimerene i neprijatne aktivnosti emitovanje spota njene pesme "Crna Gora je moj dom".

Podsetimo, Jadranka Jadranka Barjaktarović pokrenula je lavinu negativnih komentara kad je na jednoj proslavi u Podgorici pevala stihove: "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije". Nakon ovog skandala, nekoliko srpskih televizija sa nacionalnom frekvencijom odlučilo je da zatvori vrata pevačici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!