MORAMO DA POPJEMO PILULU ROKENROLA: Đorđe David o onlajn koncertu sa Ivanom Peters i novom albumu

M. Ćunković

04. 12. 2020. u 08:30

NIZ onlajn koncerata domaćih muzičara u poslednje vreme nastaviće večeras (18.00) Đorđe David sa svojim bendom "Det so", uz gošću Ivanu Peters. Žestok rokenrol nastup snimljen je pre nekoliko dana u beogradskom pozorištu "Dadov".

МОРАМО ДА ПОПЈЕМО ПИЛУЛУ РОКЕНРОЛА: Ђорђе Давид о онлајн концерту са Иваном Петерс и новом албуму

Foto ATA Images

- Početkom godine je dogovoren koncert za 4. april, Dan studenata, u Studentskom gradu - objašnjava, za "Novosti", Đorđe David.

- Desilo se sve ovo oko kovida 19, uključujući i moj boravak u bolnici, pa je nastup odložen. Sledeći datum je bio 4. oktobar, ali je i to bilo problematično. Da ne bi propala za ovu godinu cela priča, koja je u organizaciji studenata Grada Beograda i pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, dogovorili smo se da, u skladu sa zakonskim regulativama, sve odradimo onlajn. S obzirom na to da se radi o studentima, to ćemo da uradimo u sklopu njihove priče, na sajtu Intelektualac.rs.

Koncert je uvertira u album obrada Đorđa Davida i njegovog benda, pod nazivom "Da se ne zaboravi", koji će objaviti "Grand produkcija".

- Album je već odštampan a uskoro izlazi i prvi spot, trenutno je u montaži. To je obrada Bajagine pesme "Gde si", upravo duet sa Ivanom.

Njih dvoje su premijerno predstavili tu obradu još početkom godine, u emisiji "Zvezde Granda". Đorđe već neko vreme izvodi sa svojim bendom na koncertima ovaj Bajagin hit iz 1993, sa albuma "Muzika na struju".

- Cela priča se zalaufala dobro, pa smo rešili da obradujemo ljude onlajn koncertom. Mislim da će to biti sat i 45 minuta dobre rokenrol svirke.

Takođe večeras, od 19 časova, internet koncert, putem aplikacije Youbox, održaće Davidova koleginica iz žirija "Zvezda Granda", Marija Šerifović.

- Strahovito nas "češe" to što je sve stalo - iskreno će Đorđe. - Ne možemo više ni mi da izdržimo. Moramo da se oglasimo, i da popijemo tu pilulu rokenrola, da bismo mogli da guramo dalje.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)