LJUBA NINKOVIĆ, ZA "NOVOSTI": Šaljem humane poruke koje motivišu mlade

Milan Ćunković

11. 10. 2020. u 08:40

NEUMORNI Ljuba Ninković, javnosti najpoznatiji po radu u grupama "S vremena na vreme" i "Tunel", a poslednjih godina i po solo albumima, u novembru će proslaviti 70. rođendan, ali ga to ne sprečava da ide u korak sa modernim tehnologijama, naprotiv.

ЉУБА НИНКОВИЋ, ЗА НОВОСТИ: Шаљем хумане поруке које мотивишу младе

Foto K. Mihajlović

Ninković veoma aktivno i svakodnevno koristi "Fejsbuk".

- Još 2009. sam uvideo da ja i tu mogu malo da se iskažem - priča, za "Novosti", Ljuba. - Pronalazio sam neke slike, pa su me svi pitali odakle su, a ja neću da kažem. Onda bismo svi imali iste profile. Pokušavam malo i da komentarišem vreme, postavljam razne pesme... Imam 5.000 prijatelja na "Fejsbuku", sa nekima sam se zaista i združio. Šaljem neke poruke koje su humane i koje mogu da podstaknu mlade, a ove starije, ako su zaboravili, da podsete na nešto što se zove moral. To nas čini plemenitim, što treba deliti sa drugima.

Kada bi mogao svoju karijeru da vrati unazad, Ninković ne bi ništa menjao.

- Samo bih voleo da vratim vreme, pa da ga ponovo proživim na isti način. Imao sam sreću da na velika vrata uđem u ceo posao. Prvu pesmu mi je snimila "Korni grupa", to je bila numera "Slika", na B strani singla "Trla baba lan". Ploča se odlično prodavala, i ja sam odjednom bio čovek koji ima dosta para. Otac nije mogao da veruje, pitao me je: "Da li si opljačkao banku?" (smeh).

Ljuba naglašava:

- Nikad se nisam udvarao publici. Mislim da to onda snižava kvalitet onoga što ste uradili.

Ninković se rado seća čuvene dečje TV emisije "S one strane duge", pokojnog Milorada Mandića Mande, gde je imao značajnu ulogu.

- To je bilo na početku nesrećnog rata - seća se Ninković. - Imali smo svi ideju da damo malo vedrine, pozitive deci. Tako je i nastala pesma "S one strane duge". Priključili su se tu i Dejan Cukić i mnogi drugi, i to je bio zaista dobar album.

A danas, mnogi kažu, caruje autotjun...

- To je, zapravo, zloupotreba autotjuna - precizira Ljuba. - Taj program služi za doštimavanje glasova, da zvuče bolje. Ako ga, međutim, pustite iz sve snage, onda ćete da dobijete prelamanje glasa, što meni ide na živce. Problem je što se to uvuklo u ono što nazivaju narodnom muzikom, a zapravo nema veze sa njom. Volim buntovne klince koji se bave repom, i na taj način hoće da se oslobode određenih svojih frustracija, i da prokomentarišu ovo vreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!