UZ TRUBAČE I VATROMET: Zatvoren festival "Nišvil za zaborav" - Žute lubenice za kraj

D. ALIHODžIĆ

21. 09. 2020. u 23:34

UZ vatromet i zvuke trubača Gorana Cekića, koji su na Niškoj tvrđavi na južnjački način izveli "Kad sveci marširaju" u nedelju uveče završeno je septembarsko izdanje "Nišvila".

УЗ ТРУБАЧЕ И ВАТРОМЕТ: Затворен фестивал Нишвил за заборав - Жуте лубенице за крај

Foto Z. Ćirić

Ovo je, inače, drugo izdanje "Nišvila" (posle avgustovskog onlajn na Letnjoj pozornici, bez prisustva publike) u 2020, prema rečima direktora festivala Ivana Blagojevića, zbog globalne situacije sa koronom, sigurno najteže kada je reč o organizovanju i realizovanju programa.

Septembarsko izdanje, sa ograničenim brojem posetilaca, sadržalo je nekoliko besplatnih muzičkih i flmskih programa, a koncerte i filmske projekcije je, prema proceni direktora festivala, pratilo nekoliko hiljada posetilaca - uključujući i prolaznike koji su se zadržali i otpratili makar jedan koncert ili projekciju. Održano je 14 koncerata i prikazano 26 filmova.

- Septembarsko izdanje "Nišvila" smo, posle nastupa grupe "Artan Lili", završili onako kako smo ga i otvorili - uz posluženje žute lubenice i muziku uživo sa "Nišvil džezsajkla", koji je tokom leta sve vreme bio parkiran ispred Nišvil džez muzeja - rekao je Blagojević.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna