SLAGALI DA ĆE MU DAVATI 500 EVRA: Prekinut postupak koji je Rajko Dujmić vodio protiv "Novih fosila"

V. N.

21. 08. 2020. u 09:30

TRGOVAČKI sud u Zagrebu prekinuo je postupak koji je nedavno preminuli Rajko Dujmić bio pokrenuo protiv članova "Novih fosila" Sanje Doležal, Marinka Kolnaga i Vladimira Kočiša Zeca, zbog korišćenja imena grupe.

СЛАГАЛИ ДА ЋЕ МУ ДАВАТИ 500 ЕВРА: Прекинут поступак који је Рајко Дујмић водио против Нових фосила

Foto: V. Danilov

Pripremno ročište u sporu bilo je zakazano za 14. oktobar, ali je sud nakon Dujmićeve smrti obustavio postupak. Tim povodom, na društvenim mrežama oglasila se Dujmićeva udovica Snježana.

- Vi ne možete više sa mnom, ja više ne mogu s vama - citirala je Snježana Rajkove reči na "Fejsbuku". - Nastavite da nastupate dalje pod imenom "Novi fosili", pod uslovom da dobijem četvrtinu od nastupa i koncerata. To je bio jedini Rajkov zahtev, koji Sanja, Marinko i Zec nisu prihvatili. Više od pet godina je trajao sudski proces, tokom kojeg su bila dva pokušaja vansudske nagodbe. Pre godinu i po, u Rajkovo ime su se sastali Sanja, Zec i Marinko sa Stevom Cvikićem, kojem su obećali da će Dujmiću davati 500 evra po koncertu, ali taj dogovor nisu nikada ispoštovali.

Snježana demantuje da je Rajko u tajnosti zaštitio ime "Novi fosili". Marinko Kolnago je, kaže udovica, to odlično znao kada je 1995. došao kod Rajka i predložio mu da njih dvojica oforme "Nove fosile" sa starim članovima. Deceniju kasnije ponovo su se okupili u staroj postavi i Dujmić je na tri godine ustupio pravo na korišćenje imena "Novi fosili" Vladimiru Kočišu. U oba slučaja Rajko nije tražio novac, jer je bio član grupe.

Tek kad je Dujmić 2014. izbačen iz grupe, izbio je spor oko imena. Trgovački sud je 2016. doneo privremenu meru, koja članovima zagrebačke pop grupe ne dozvoljava da nastupaju pod imenom "Novi fosili". Podsetimo, u oktobru prošle godine, Sanja, Marinko i Zec su nastupili u beogradskom Sava centru, ali ne kao "Novi fosili", već je koncert reklamiran pod nazivom "Za dobra, stara vremena".

Foto: N. Skenderija

Marinko Kolnago, Sanja Doležal i Vladimir Kočiš ostali dužni Dujmiću
 
SANjA PREVARILA MOKINU UDOVICU

SNjEŽANA Dujmić je na "Fejsbuku" optužila pevačicu "Novih fosila" Sanju Doležal da nije dala nikakav novac udovici osnivača i bubnjara te grupe Slobodana Momčilovića Moke, iako su ostali članovi mislili da joj uplaćuje pare na račun.

- Kada je Moka iznenada umro 1985, svi su se dogovorili da Mokinoj udovici, koja je imala dve male ćerke, od zarade na koncertima daju šestinu novca - navela je Snježana. - Sanja Doležal je bila zadužena da tu šestinu daje Mokinoj udovici. Punih šest meseci Mokina udovica nije dobijala novac, jer ga je Sanja zadržala za sebe, a da ostali iz "Fosila" to nisu znali. Nakon toga, Mokina udovica više nije želela nikakav novac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)