NEDELJA PROĐE - BULE GONCIĆ: Treba nam zajedništvo

Ivan Lovrić

26. 07. 2020. u 07:50

U ovo doba korone kroz ovu rubriku prošle su mnoge javne ličnosti. Danas smo ugostili čoveka koji je imao taj virus i uspešno ga preboleo. Dakle, Svetislav Bule Goncić, naš istaknuti i popularni glumac.

НЕДЕЉА ПРОЂЕ - БУЛЕ ГОНЦИЋ: Треба нам заједништво

Svetislav Goncić / Foto V. Danilov

Posle svega kroz šta je prošao, kaže nam da se sada odlično oseća i da se odmara u selu Miliva, pored Despotovca.

* Kako je sve počelo?

- Imao sam povišenu temperaturu i blažu upalu pluća, i morao sam devet dana da odležim u Zemunskoj bolnici.

* Gde ste zakačili virus?

- Apsolutno nemam predstavu kako sam ga zakačio. Virus je očigledno u neprekidnoj cirkulaciji, i prosto ne znate odakle vas vreba.

* Čega ste se najviše plašili kad ste dobili virus?

- Naravno da sam se plašio za svoj život, ali i da ne zarazim ljude oko sebe i svoju porodicu. Hvala bogu, svi su dobro.

* Kako su vam tekli bolnički dani?

- Zemunska bolnica je veoma dobro organizovana. Svi pacijenti su imali najveću moguću brigu. Siguran sam da je tako i u drugim bolnicama. Svaka čast lekarima i medicinskom osoblju, koji bukvalno daju život da bismo mi ozdravili.

* Šta biste savetovali našim ljudima?

- Da se maksimalno pridržavaju mera prevencije i onoga što propisuju zdravstveni radnici zaduženi za to. Ne treba nam nikakva politizacija i instrumentalizacija. To je ozbiljna bolest, protiv koje moramo svi da budemo združeni da bismo preživeli. Treba nam zajedništvo.

* Igrali ste u seriji "Srećni ljudi". Ko su za vas danas srećni ljudi?

- Srećni su oni koji su normalni i koji se normalno ponašaju u svemu ovome što nas je snašlo. Ne treba nam toliko zaoštravanja i mržnje oko nečega iz čega treba da izađemo jedinstveni.

* Direktor ste ustanove "Vuk Karadžić". U ovo doba korone malo je mesta za kulturu.

- Kultura deli sudbinu cele zemlje. Mi smo samo jedan segment u funkcionisanju države. Najvažniji su resursi, odnosno - da prežive ljudi. Biće kulturnih programa, ali pre svega treba sačuvati ljude.

* Koji su vam budući glumački planovi?

- Kao i svi glumci, zavisim od producenata. Već su me zvali za nešto, ali poenta je da se da šansa mladim ljudima da nastave svoj umetnički život.

* Poznati ste i kao bajker. Da li ste se posle svega provozali na motoru?

- Prva misao mi je bila da se dokopam motora. Posle skoro mesec dana, u tome sam uspeo. Prava je milina voziti se.

Šta vam je još obeležilo proteklu nedelju?

- Ništa posebno. Trenutno sam sa porodicom ovde, u selu Miliva. Seosko okruženje je dobar način da se provede leto. To preporučujem i drugima, jer imamo najlepšu zemlju na svetu, i treba da je volimo i čuvamo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POZNATA SRPSKA VODITELJKA PRONAĐENA MRTVA