HOROR, TRILER I MISTIKA: Domaća serija "Crne svadbe", vodi nas u svet vlaške magije i obreda

M. J. M.

23. 07. 2020. u 12:34 >> 01:04

OVE nedelje počelo je snimanje "Crne svadbe", autora Strahinje Madžarevića, prve domaće serije u žanru psihološkog trilera, sa elementima misterije i horora.

ХОРОР, ТРИЛЕР И МИСТИКА: Домаћа серија  Црне свадбе, води нас у свет влашке магије и обреда

Foto promo

Emitovanje je planirano za proleće 2021. na Superstar kanalu. Ovaj psihološki triler, koji nas kroz krimi--radnju uvodi u svet magije i drevnih obreda, jedinstven je TV projekat, poručuju iz produkcijske kuće Firefly i partnerskog "Telekoma".

Ekipa na čelu sa rediteljem Nemanjom Ćipranićem, uz poštovanje epidemioloških mera, snimila je prve kadrove ove sage koja prati razotkrivanje krvavog masakra u vlaškom selu u istočnoj Srbiji. Glavne likove inspektora tumače Uliks Fehmiu i Nikola Kojo, a u ostalim ulogama videćemo Jelenu Đokić, Slavka Štimca i Tonija Mihajlovskog. Specifičan naziv serije potiče od starog vlaškog obreda kad mladog muškarca koji umre, a godištem je stasao za ženidbu, sahranjuju u svadbenom odelu, a ispraća ga verenica ili neka druga devojka odevena u venčanicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)