ŽENE VOLE DA JAŠU KONJE: Poznati francuski glumac Žerar Depardje ponovo šokirao javnost

Slavni glumac Žerar Deparđe našao se ponovo na udaru francuske javnosti zbog svojih seksističkih ispada prema ženama.

ЖЕНЕ ВОЛЕ ДА ЈАШУ КОЊЕ: Познати француски глумац Жерар Депардје поново шокирао јавност

Žerar Depardje, Foto EPA

Na televiziji su u udarnom večernjem terminu upravo prikazani isečci ekskluzivnih snimaka njegovog gostovanja pre pet godina u Sevrernoj Koreji u kojima je izneo niz deplasiranih izjava prema lepšem polu, čemu je bila posvećena celovečernja emisija.

Sve se događalo tokom snimanja dokumentarnog filma posvećenog Deparđeu. Tako može da se čuje da za jednim stolom u privatnom razgovoru kaže da "žene obožavaju da jašu konje, jer ih uzbuđuje trljanje uz dršku sedla", nazivajući ih istovremeno "velikim droljama". Imao je slične komntare čak i dok je gledao čas jahanja desetogodišnje devojčice.

Ističe se da je tokom boravka u Severnoj Koreji, gde je bio gost povodom sedamdesete godišnjice osnivanja ove države, Deparđe iamo seksistički diskurs "na svakom koraku", a tako se, kažu, obraćao i ženama. Tokom nekoliko dana boravka, naročito je bilo neprijatno prevoditeljki koja mu je na to više puta skretala pažnju. Oni koji ga brane, sve pripisuju njegovom deplasiranom humoru, ističući da su šokirani samo oni koji ga ne znaju privatnom životu. Javnost ove emitovane Deparđeove izjave ocenjuje kao vulgarne i uvredljive.

Reditelj Jan Moaks ističe da su inkriminišući snimci ukradeni i da ne predstavljaju deo filma, najavljujući tužbu. U dokumentarnoj emisiji prikazanoj na francuskoj televiziji, istovremeno ga više žena optužuje za seksualnu agresiju.

Foto: Tanjug/AP

Protiv Deparđea je već podignuta optužnica pre tri godine na osnovu tužbe glumice Šarlot Arnu koja ističe da ju je dva puta silovao u svojoj kući 2018. godine. Drugu tužbu podnela je, nedavno, u septembru, glumica Elen Daras, zbog seksističkog nasilja na snimanju filma "Disko" 2007. godine. Od tužbe Arnuove, čak 14 žena žalilo se na Deparđeovo seksualno i seksističko nasilje.

Poznati glumac nije reagovao povodom najnovije emisije. Već neko vreme se povukao u osamu, otkazao je pozorišne predstave, a reagovao je samo jednom, nedavno, u oktobru, kada je pismom objavljenim u medijima istakao da nikada nije iskorišćavao žene ističući da bi činjenje zla ženama bilo kao da je "šutnuo u stomak sopstvenu majku", dodajući da nije ni silovatelj, ni predator.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)