POZNATI ROK MUZIČAR NIKADA NIJE DOBIO ULICU U KRUŠEVCU: Obožavaoci su potpisivali peticiju pre 10 godina

S.BABOVIĆ

09. 11. 2023. u 20:58

MILAN Mladenović poznati rok muzičar, pevač, pesnik, gitarista, koji je preminuo 5.novembra, 1994.godine nikada nije dobio ulicu u Kruševcu, iako su se duže od 20 godina obožavaoci EKV-a trudili da dobije neko svoje obeležje.

ПОЗНАТИ РОК МУЗИЧАР НИКАДА НИЈЕ ДОБИО УЛИЦУ У КРУШЕВЦУ: Обожаваоци су потписивали петицију пре 10 година

Foto Ivan Šijak

Pre 10 godina počeli su da potpisuju online i uličnu peticiju sa idejom da se jedna ulica nazove po istaknutom muzičaru. Pokrenuli su i FB kampanju “”Ulica Milana Mladenovića u Kruševcu”. 

Autor peticije iz 2012.godine Dušan Đorđević, obrazložio je tada inicijativu rečima  da mladi imaju prava na svog narodnog heroja. 

- Bio je muzičar, kosmopolita, vizionar, pesnik - rekao je Dušan Đorđević, pokretač inicijative.

EKV je od 1985.godine održao najmanje 15 koncerata u Kruševcu, odakle je bio Milanov otac, Spasoje. Kako je ranije posvedočio novinar Ivan Rizinger, posle 2000.-e godine, u Kruševcu je grupa istaknutih javnih ličnosti predložila da se Dom učenika “Pane Đukić-Limar” preimenuje u Milan Mladenović. Tu ideju odbacila je Skupština grada.

Ni za kasnije inicijative o imenovanju ulice nije bilo razumevanja. Mladenović ima više ulica u Srbiji i u gradovima bivše Jugoslavije. Prošle godine je otkrivena spomen ploča na zgradi u kojoj je živeo, u beogradskom Bloku 23.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)