KENI GARET OTVARA SMOTRU DŽEZERA : Kuturni centar najavio jubilarni, 25. Novosadski džez festival od 15. do 18. novembra

S.B.

02. 10. 2023. u 13:09

NOVOSADSKI džez festival će u svom jubilarnom, 25. izdanju, biti održan od 15. do 18. novembra na Velikoj sceni Pozorišta mladih, a poklonici džeza će pored osam vrhunskih koncerata, imati priliku da uživaju i u dinamičnim pratećim sadržajima, izložbama, filmovima, promocijama, radionicama i džem sešn svirkama.

КЕНИ ГАРЕТ ОТВАРА СМОТРУ ЏЕЗЕРА : Кутурни центар најавио јубиларни, 25. Новосадски џез фестивал од 15. до 18. новембра

Promo

To potvrđuju organizatori smotre džezera, Kulturni centar Novog Sada i naglašavaju da će ovogodišnji festival otvoriti kvintet Kenija Gareta, proslavljenog saksofoniste, kompozitora i aranžera, jednog od najvećih imena aktuelne svetske džez scene.

- Tri i po decenije uspešne karijere tog, Gremijem nagrađenog umetnika, čije muziciranje odlikuju virtuoznost i vizija, obeležili su sjajni albumi, vrhunski koncerti, kao i saradnje sa legendama poput Majlsa Dejvisa, Čika Korije, Herbija Henkoka… nastup u Novom Sadu biće prvi Garetov u Evropi po dobijanju priznanja američke Nacionalne zadužbine za umetnost, izuzetne počasti koja se ukazuje samo najvećim džez muzičarima– ističu organizatori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)