DARKO LAZIĆ NAKON SAOBRAĆAJKE: Kriv sam jer sam udario čoveka otpozadi

Novosti online

24. 08. 2023. u 12:52

PEVAČ se juče zakucao svojim automobilom nemačkih registarskih tablica u kombi kod kvantaške pijace u Beogradu, posle čega je priveden u policijsku stanicu Savski venac i preti mu do dva meseca zatvorske kazne.

ДАРКО ЛАЗИЋ НАКОН САОБРАЋАЈКЕ: Крив сам јер сам ударио човека отпозади

Foto: ATA images

Folk pevač Darko Lazić proveo je nekoliko sati kod sudije za prekršaje u policijskoj stanici, a danas bi trebalo da mu bude izrečena kazna.

On bi mogao da dobije novčanu kaznu od 100.000 do 120.000 hiljada ili kaznu zatvora od 15 do 60 dana, plus zabranu upravljanja vozilom u trajanju od osam meseci, kao i 14 kaznenih poena.

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, podseća da Darko Lazić ima zabranu upravljanja motornim vozilom u Srbiji.

 - Zakon kaže da onaj ko upravlja vozilom za vreme trajanja zabrane upravljanja, odnosno za vreme kada mu je dozvola oduzeta, može da dobije novčanu kaznu od 100.000 do 120.000 hiljada ili kaznu zatvora od 15 do 60 dana, plus zabranu upravljanja vozilom u trajanju od osam meseci i 14 kaznenih poena. Sud ima mogućnost da mu izrekne ili novčanu kaznu ili kaznu zatvora. Ukoliko neko nije ranije osuđivan, a okolnosti slučaja pokazuju da će se svrha kažnjavanja ispuniti i blažom kaznom, odnosno novčanom, sud će izreći novčanu kaznu. S obzirom na to da Lazić ima istoriju prekršaja, apsolutno je nedopustivo da mu se izrekne novčana kazna. Ako se osobi takvog profila, odnosno višestrukom povratniku ne izrekne zatvorska kazna i to maksimalna, a kome će se onda izreći? Ranije se pokazalo da kazne na njega nisu uticale jer je on iznova i iznova pravio prekršaje, a sa druge strane, kazna od 120.000 dinara za nekoga ko tu sumu novca zaradi za pola sata, potpuno je neprihvatljiva. Sankcija mora biti takva da utiče na onog ko je izvršio prekršaj, da to delo više ne ponovi - rekao je Damir za medije.

- Sve će biti dobro, kriv sam jer sam udario čoveka otpozadi. Nisam vozio brzo, ali je bila velika kolona. Ja srpsku dozvolu nemam dugo, samo Češku. To mi nije napravilo nikakav problem. Što se tiče kazne, tek ću znati kolika je - kazao je Darko Lazić.

(Informer)

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE KAKO JE PAO DVOJAC KOJI JE OTEO NEMCA KOD ŠIDA Policija ih opkolila kod Šida

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)