BEOGRADSKO PROLEĆE 2023: Novi pobednik znaće se u subotu 22. aprila (VIDEO)

Dušan Cakić

20. 04. 2023. u 17:15

U neformalnoj i druželjubivoj atmosferi okupilo se 15-ak takmičara koji su svoje utiske o predstojećim nastupima i povratku prestižnog festivala.

БЕОГРАДСКО ПРОЛЕЋЕ 2023: Нови победник знаће се у суботу 22. априла (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Devetnaeste aprilske večeri izvođači festivala Beogradsko proleće, tri dana pred nastup na kultnoj sceni, obeležili su druženjem sa novinarima u klubu Pašić eatery u mts Dvorani. Umetnici nisu krili zadovoljstvo učešćem na prestižnom festivalu i ushićenje, jer su deo jednog novog istorijskog zapisa.

U neformalnoj i druželjubivoj atmosferi večeras se okupilo 15-ak takmičara koji su svoje utiske o predstojećim nastupima i povratku prestižnog festivala na domaću muzičku scenu podelili u druženju i razgovoru sa novinarima.

Foto: Novosti

Direktor mts Dvorane i Festivala Beogradsko proleće Igor Stanković izrazio je zadovoljstvo održavanjem festivala drugu godinu za redom.

- Ovo je beogradski festival koji doživljava novu mladost, koja je počela davne 1961. godine. U realizaciji ovako važnog festivala za nas, dugujem veliku zahvalnost Udruženju muzičara jazz,rok i zabavne muzike, koje je bilo spremno da ustupi pravo na organizaciju i sve ono što brend "Beogradsko proleće" donosi mts Dvorani, nekadašnoj Dvorani Doma sindikata i Kombank Dvorani. Breme koje nosimo je veliko, ali smo zadovoljni jer je ovo festival koji već drugu godinu zaredom živi. Zahvaljujemo se Gradu Beogradu koji prepoznaje ovaj festival i nadamo se da će festival svakako nastaviti da živi zahvaljujući mts Dvorani. On postoji takođe zahvaljujući svima vama, Naksi radiju i Branku Klanščeku koji je došao još prošle godine s nadom da je moguće obnoviti beogradski festival.

Foto: Novosti

Direktorka Naksi radija Maja Rakovic je ispred Stručnog žirija i Selekcione komisije rekla.

- Srećna sam što se Beogradsko proleće vratilo u naš grad i što je Naksi radio deo festivala i to je naša misija, da čuvamo divnu, pop muziku. Funkcija predsednice Selekcione komisije i Stručnog žirija stvarno mi je dala krila i mislim da su 18 pesama koje smo izabrali najlepše, ali je preko 300 pesama konkurisalo u želji da bude deo Beogradskog proleća. To govori da se o ovom festivalu pričalo i da se priča i sada. Jedva čekam takmičenje, iako kažu "nije važno ko će da pobedi, važno je", ali sve pesme će ostati da se slušaju i na talasima radija. Jedva čekam da osetite deo atmosfere koju smo vam pripremili za subotu.

Foto: Novosti

Umetnički direktor festivala Branko Klanšček je obraćajući se javnosti istakao.

- Ovo je, ja mislim, jedini festival u Srbiji i regionu gde su živi muzičari na sceni, festival ide sa živim orkestrom i to daje jednu posebnost prestižnom događaju.

Foto: Novosti

Kompletnu atmosferu sa koktela i šta su jo rekli Igor, Maja i Brako pogledajte u nastavku, u videu ispod:

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri