"LAJBAH" STIŽE U UKRAJINU: Slovenački bend biće među prvima koji će tu nastupiti

Novosti onlajn

23. 02. 2023. u 10:10

SLOVENAČKI Lajbah biće među prvim bendovima koji će nastupiti u Ukrajini, tačnije u Kijevu. Koncert je zakazan za 31. mart, a sav prihod sa nastupa ide u humanitarne svrhe, piše Index.hr.

ЛАЈБАХ СТИЖЕ У УКРАЈИНУ: Словеначки бенд биће међу првима који ће ту наступити

Foto: EPA

Lajbah je potvrdio informaciju i na svojoj Fejsbuk stranici.

- Lajbah su najavili veoma poseban koncert u muzičkoj dvorani Bel Etage u Kijevu, u Ukrajini, 31. marta 2023. godine, gde će, prema rečima promotera iz Kijeva, biti među prvim stranim bendovima koji će izvesti pun nastup u prestonici od početka rata u februaru 2022.

Dok se ostatak Evrope priprema da proslavi svoju ideju slobode i solidarnosti 9. maja u Liverpulu, Lajbah će vratiti Evroviziju u Ukrajinu – gde joj je mesto i gde se trenutno odvija jedina prava i stvarna vizija Evrope.

"Evrovizija" je naziv specijalnog koncertnog programa renomiranog slovenačkog benda, a uz "The Engine if Survival'', potpuno novu numeru koja će biti objavljena 2023. godine, predstaviće neke od svojih najhimničnijih pesama.

Sa himnama i marševima u srži mnogih svojih kompozicija, Lajbah su se dugo upoređivali sa vojnim koračnicama stvorenim da održe visok moral na bojnom polju, a ovim koncertom u Kijevu Lajbah podržava Ukrajinu i Ukrajince u njihovoj borbi protiv Rusa.

Sav prihod prikupljen od koncerta u Kijevu biće doniran u dobrotvorne svrhe i udruženjima za pomoć životinjama koja rade u Ukrajini, a detaljnije će slediti", navodi se u objavi.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: TO MOGU SAMO ŽENE - Vidite kako su sestrice štitile inkubatore dok je zemljotres razarao Tursku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona