OD VENDI DO NEDE: Na ovogodišnjem Sajmu knjiga više se ne traže štiva influenserki, već pevačica

D. B. M.

26. 10. 2022. u 10:11

NAKON višegodišnje popularnosti i pažnje koju su izazivale kod posetilaca Sajma knjiga u Beogradu, influenserke su ustupile "tron" pevačicama.

ОД ВЕНДИ ДО НЕДЕ: На овогодишњем Сајму књига више се не траже штива инфлуенсерки, већ певачица

Vesna Vukelić, Foto N. Skenderija

 Svoje ispovedne knjige potpisivale su Neda Ukraden i Vesna Vukelić Vendi.

Olivera Ćirković, Foto Instagram/oliveracirkovic

U knjizi "Zora je svanula" proslavljena jugoslovenska diva zabavne muzike Neda Ukraden opisala je svoj životni i profesionalni put od rodnog Imotskog do Beograda. Nekadašnja maskota emisije "Maksovizija" (koju je uređivao i vodio nezaboravni Milovan Ilić Minimaks), a potom i pevačica Vendi, oglasila se romanom prvencem pod nazivom "Misterija crne žene".

Neda Ukraden, Foto Instagram/neda.ukraden

- Roman koji sam napisala je bez konkurencije - rekla nam je Vukelićeva. - Ovo je moja biografija, samo sam promenila imena. Tema romana je sukob dobra i zla, sudar pravoslavlja i veštičarenja. Komunizam je ostavio veliki jaz i doneo obezboženje. U romanu sam i svedok i žrtva najveće veštice Beograda, koja je nedavno preminula.

Vesna je celog dana potpisivala na Sajmu svoju knjigu, a dok smo razgovarale, prišlo joj je čak i nekoliko sveštenika.

Vesna Dedić, Foto M. Anđela

Veliko interesovanje vladalo je i za novom knjigom najpoznatije članice bande "Pink Panter" Olivere Ćirković pod nazivom "Povratak", poslednjem delu trilogije "Ja, Pink Panter". A, čitaoci su kupovali i romane "Ne dam te", "Nisi kao on", "Izgubila sam te" i "Nemoj nikad da se vratiš", koje je bestseler spisateljica i novinarka Vesna Dedić objavila između dva Sajma knjiga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (1)

A POSLE RASKIDA: Stefanos Cicipas ima devojku! Šta mislite, odakle je?