UKRAJINA DEFINITIVNO "IZVISILA": Grad domaćin Pesme Evrovizije biće Liverpul ili Glazgov

Novosti online

27. 09. 2022. u 19:00

LIVERPUL i Glazgov su dva grada koja ostaju u konkurenciji za domaćina takmičenja za „Pesmu Evrovizije 2023“, objavio je Bi-Bi-Si.

УКРАЈИНА ДЕФИНИТИВНО ИЗВИСИЛА: Град домаћин Песме Евровизије биће Ливерпул или Глазгов

Foto: EPA

Gradovi u Engleskoj i Škotskoj su poslednja dva kandidata među kojima će biti izabran domaćin „Evrosonga 2023“, a izabrani su pošto su Birmingem, Lids, NJukasl, Šefild i Mančester uklonjeni iz konkurencije za organizaciju ovog muzičkog događaja umesto Ukrajine.

Ukrajinska grupa „Kaluš orkestar“ trijumfovala je na takmičenju 2022. u Torinu u Italiji, ali je Evropska radiodifuzna unija (EBU), koja producira ovaj godišnji događaj, odlučila da sledeće takmičenje iz bezbednosnih razloga ne može biti održano u Ukrajini zbog ruske invazije na njega.

Ili Liverpul ili Glazgov biće domaćini 67. takmičenja za pesmu Evrovizije nakon što je Velika Britanija dobila priliku da po deveti put bude domaćin tog događaja – više nego bilo koja druga zemlja – pošto je Sem Rajder, predstavnik Britanije, osvojio drugo mesto.

Bi-Bi-Si je u avgustu objavio listu sa 20 gradova u Velikoj Britaniji koji su „izrazili interesovanje“, a kandidati iz sva četiri regiona u svojim kandidaturama su izneli kako će u svoju organizaciju uključiti ukrajinsku kulturu, muziku i zajednicu.

Od sedam gradova imenovanih u avgustu, šest je bilo u Engleskoj, jedan u Škotskoj, a Belfast nije uspeo da se plasira.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SNIMAK KAO DOKAZ: Kika se nije ubila! Majka pokojne jutjuberke se oglasila na društvenim mrežama