PLAČEM OD BOLOVA, MOGU SUTRA DA UMREM: Tužna ispovest Olivije NJutn DŽon o borbi sa rakom

Novosti online

09. 08. 2022. u 08:41

LEGENDARNA Olivija Njutn Džon napustila nas je juče u 73. godini, a vest o smrti saopštio je njen suprug Džon Isterling.

ПЛАЧЕМ ОД БОЛОВА, МОГУ СУТРА ДА УМРЕМ: Тужна исповест Оливије Њутн Џон о борби са раком

Foto: Tanjug AP

Glumica i pevačica koja je svojim glasom, ali i glumačkim talentom, pobrojala simpatije publike svih generacija šisrom sveta borila se s rakom dojke punih 30 godina.

Dijagnoza raka dojke prvi put joj je ustanovljena 1992. godine, i tada je počela njena višedecenijska borba.

Njutn Džon je tvrdila da joj je marihuana pomogla sa zdravstvenim problemima. Rak dojke joj je prvi put dijagnostikovan prvi put 1992. godine, istog dana kada joj je preminuo otac, a 2013. su je doktori šokirali činjenicom da se rak proširio.

Nakon toga je rak bio u remisiji, ali se ponovo vratio 2017, kad su Oliviji doktori rekli da je u 4. stadijumu. Bol je nekad bio neizdrživ.

- Plačem od bolova - rekla je glumica pre par godina, te dodala da ne želi da priča o tome koliko joj je još ostalo života, a odlučila je da živi duže nego što joj doktori predviđaju. Rekla je i da ne voli da priča o smrti.

- Mogu umreti sutra. Drvo može pasti na mene - rekla je glumica kojoj je bilo lakše kada bi meditirala, a posebno joj je pomagalo to što je bila okružena ljudima koji je vole.

Podsetimo, Džon Isterling, suprug Olivije Njutn Džon, juče je saopštio tragičnu vest da je glumica i pevačica preminula u svom domu u južnoj Kaliforniji.

Foto: Tanjug AP

 

- Dama Olivija Njutn - Džon (73) preminula je jutros mirno na svom ranču u južnoj Kaliforniji, okružena porodicom i prijateljima. Molimo sve da poštuju privatnost porodice u ovom veoma teškom trenutku. Olivija je bila simbol trijumfa i nade više od 30 godina, dok je delila svoje putovanje sa rakom dojke - napisao je između ostalog Isterling.

Olivija Njutn Džon bila je pevačica, tekstopisac, glumica, preduzetnica i aktivistkinja osvojila je četiri Gremija i imala pet hitova broj 1 i deset hitova među 10 najboljih. Imala je i dva albuma broj 1 1970-ih godina Najpoznatija je po ulozi Sendi Olson u filmu "Briljantin" i bila je strastveni borac za zaštitu životne sredinu i prava životinja.

BONUS VIDEO - ODLAZAK VELIKOG GLUMCA: Bogata biografija Branka Cvejića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna